Oyunlarda 18.5" mi yoksa 21.5" mi daha iyi?

cenqzHn

Hectopat
Daha fazla  
Bence büyük ekrandan ziyade 2k monitör almalısın bulabilirsen, ama çok pahalılar yani demek istediğim 18 inc ten fazlasında full hd bile yetersiz gelir çok büyük ekran da iyi olmaz. Full hd büyük ekranlar bile piksel saydırtabilir. Kesinlikle full hd den aşağı alma derim, birde 18 inçten fazla almamaya çalış istersen.

Son düzenleme:
Bence büyük ekrandan ziyade 2k monitör almalısın bulabilirsen, ama çok pahalılar yani demek istediğim 18 inc ten fazlasında full hd bile yetersiz gelir çok büyük ekran da iyi olmaz. Full hd büyük ekranlar bile piksel saydırtabilir. Kesinlikle full hd den aşağı alma derim, birde 18 inçten fazla almamaya çalış istersen.

Zahmet olmazsa söylediğin şartlarda bir tane monitör önerebilir misin?

18.5' olan 1366x768 çözünürlükte. Bu devirde 1080P'nin altında monitör alınmaz. BenQ modelini alabilirsin.
Sizce bu monitör nasıl.
AOC 21.5" E2262Vwh/BW GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
Fiyatı düşürmem gerekiyor yoksa benq modelini tercih edecektim. 300TLyi malesef geçemiyorum. Düşük bütçeyle orta seviyenin biraz üstü performans verebilecek bir monitör ilaç gibi gelecek. Yada sizin öneriniz bir monitör varmı?

Zahmet olmazsa söylediğin şartlarda bir tane monitör önerebilir misin?

Sizce bu monitör nasıl.
AOC 21.5" E2262Vwh/BW GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
Fiyatı düşürmem gerekiyor yoksa benq modelini tercih edecektim. 300TLyi malesef geçemiyorum. Düşük bütçeyle orta seviyenin biraz üstü performans verebilecek bir monitör ilaç gibi gelecek. Yada sizin öneriniz bir monitör varmı?
Anlamadım 2k mı full hd mi? 2k yı benzetme olsun diye söyledim. Şimdilik kimsenin gücü yetmez onlara bilgisayar parasına monitör alınmaz yani.

Bence ppi değeri daha önemli biraz abartılı olsun diye 2k dedim. 18 le 21 arasında fazla fark yok zaten sadece benim tercihim bu yönde olurdu. Tercihin bayağı düşük milisaniyeli olacak anladığım kadarıyla birde led ekranlılara bakıyorsun bu şartlarda önereceğim bir monitör yok. BenQ güzel ama pahalı.

Son düzenleme:
@TalhaMSI ben monitör konusunda şimdilik sadece heartz değerleri ve ms değerleri ile ilgili bilgi sahibiyim. Bunun dışındaki konuda ise forumda yardım istedim. Hangi monitörü seçmem gerektiğini bilmiyorum.
Led monitörlerle ilgilenmiyorum. Hepsiyle ilgileniyorum.
Ancak göz yormayan, düşük çözünürlükte(Örn; 1024 x 768) en az 75 hz verebilecek, oyunlar için ms konusunda 5 ms veya 1 ms çok aşırı farketmiyorsa fiyatı düşünerekten 5 ms olması, 18,5" ile 21,5" oyunlarda performansı çok fazla etkilemiyorsa yine fiyatı düşünerek 18,5" olması, hdmi dvi gibi girişlerinde oyun performansını etkilemiyorsa yine en düşüğünü seçerek en ekonomik monitörü tercih etmeye çalışıyorum.
Burada verdiğim linklerde ise sadece fiyatına bakarak örnek verdim. Bütçem olsa direk benq oyuncu monitörünü alacağım ama bütçem max 300 TL.

18.5' olan 1366x768 çözünürlükte. Bu devirde 1080P'nin altında monitör alınmaz. BenQ modelini alabilirsin.

Malesef bütçem yetmediği için benq modelini seçemiyorum. Yukarıda belirttiğim şartlarda bir monitör önerebilirseniz artık alış verişe gitmek istiyorum :)
Forumdaki bilgi sahibi arkadaşlar neredeler acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı