Oyunlarda daha iyi görüntü için IPS mi, VA mı?

Oyun içi daha iyi görüntü için VA mı, IPS mi?

• VA

Oy: 87 40,5%
  • IPS

Oy: 128 59,5%

• Oy verenlerin toplamı
    215
IPS / 4K / 60HZ / HDR özelliklerine sahip bir monitör arıyorum. Buradaki birinci önceliğim ise IPS panel olmasıdır. Çünkü hikayeli oyunlar seviyorum.

Sonuç olarak IPS tavsiye ediyorum.

Çare nedir? 😂 QLED televizyon mu alalım? Yoksa çok kaliteli bir TN panel monitör mü almalıyız?
Ben Viewsonic xg2401 aldım geri iade ettim. Viewsonic XG240R modelini almayı planlıyorum.

IPS / 4K / 60HZ / HDR özelliklerine sahip bir monitör arıyorum. Buradaki birinci önceliğim ise IPS panel olmasıdır. Çünkü hikayeli oyunlar seviyorum.

Sonuç olarak IPS tavsiye ediyorum.

Çare nedir? 😂 QLED televizyon mu alalım? Yoksa çok kaliteli bir TN panel monitör mü almalıyız?
Dedim ya, koyu korku oyunları, korku filmleri hastasıysanız ve karanlık sahnelerin gri, soluk olmasını istemiyorsanız, offline ağırlıklı oynuyorsanız VA panel iyi duracaktır. Ama ghosting vs olayına takılmamanız gerek. Ama renk doğruluğu, renk canlılığı ve bunların yanında hızı istiyorum diyorsanız IPS panel uygun olur. Lakin IPS glowuda kabul edeceksiniz. ;) Işık sızması, ölü piksel olayı tamamen piyango, orasıda ayrı zaten. :) Ha uyguna OLED monitörler çıkarsa bütün bunlardan daha iyi renk ve canlılık göstereceği kesin. Tn panel bence günümüzde gereksiz, özellikle Nano IPS ler gelmeye başlamışken.

Dedim ya, koyu korku oyunları, korku filmleri hastasıysanız ve karanlık sahnelerin gri, soluk olmasını istemiyorsanız, offline ağırlıklı oynuyorsanız VA panel iyi duracaktır. Ama ghosting vs olayına takılmamanız gerek. Ama renk doğruluğu, renk canlılığı ve bunların yanında hızı istiyorum diyorsanız IPS panel uygun olur. Lakin IPS glowuda kabul edeceksiniz. ;) Işık sızması, ölü piksel olayı tamamen piyango, orasıda ayrı zaten. :) Ha uyguna OLED monitörler çıkarsa bütün bunlardan daha iyi renk ve canlılık göstereceği kesin. Tn panel bence günümüzde gereksiz, özellikle Nano IPS ler gelmeye başlamışken.
TN gereksiz mi? Ben Online FPS Rekabetçi oyunlar oynuyorum. Renk gibi unsurlara önem vermiyorumbu yüzden özellikle TN panel tercih ediyorum. Hız benim için herşeyden önce gelir.

Lakin IPS Glow'u da kabul edeceksiniz.
Yok öyle dünya. Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki her IPS monitörde glow sorunu var. Bu da tıpkı ışık sızması, ölü piksel gibi şansa bağlıdır. Bazı monitörlerde ise kronik sorun olarak genel olarak IPS Glow vardır. Almadan önce araştırmak lazım. Örneğin ilk çıkan 2K 144Hz IPS G-Sync monitörlerde (Özellikle ViewSonic'de) ciddi anlamda IPS Glow sorunu vardı.

Yok öyle dünya. Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki her IPS monitörde glow sorunu var. Bu da tıpkı ışık sızması, ölü piksel gibi şansa bağlıdır. Bazı monitörlerde ise kronik sorun olarak genel olarak IPS Glow vardır. Almadan önce araştırmak lazım. Örneğin ilk çıkan 2K 144Hz IPS G-Sync monitörlerde (Özellikle ViewSonic'de) ciddi anlamda IPS Glow sorunu vardı.
Arkadaşa katılıyorum.

Çok abartı bir şey değil şu an PS4 için kullandığım TV IPS Glow var ve hiç rahatsız etmiyor.

oy veren ve + olarak yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Tabii ki de kararımı çoğunluktan yana vereceğim ve bu da zaten ortada.

Dilerseniz kararım ile gelen konuya buradan devam edelim.

Önerilerinizi bekliyorum :)

Her IPS panelde glow vardır demiyorum ama özellikle bu klasmandaki monitörlerin çoğunda olduğunu düşünüyorum, gerek bizzat test ettiklerim de (zamanında Acer Xb271hu farklı farklı zamanlarda alıp test ettiklerim arasında dört monitörün 3 ünde vardı.) gerekse netteki ışık sızmalı paylaşımların bir çoğunda da bu glow meselesi gözüküyor. Ama bu kiminde az kiminde çok, kimi kişi bundan rahatsız oluyor kimi olmuyor. Bu kişilere göre değişir. Sen rahatsız olmuyorsun diye bu durumu yok kabul edemezsin. Kişi bir malın iyi ve kötü yanlarını, olabilecek durumları önceden görmek için bu tarz konular açıyor zaten. Benimkisi şahsi olarak bir uyarı sadece, ışık sızmasına, ölü piksele, glowa hazırlıklı olmak gerekiyor. Malesef ürünleri bu sorunlardan arındırmaya çalışmak yerine, sağını solunu boyayıp ışıklandırıp tekrar piyasaya veriyorlar. Asus pg279q ilk çıktıları zaman, bu sorunları yaşayan, isyan edenleri görsen neden kötümser yaklaştığımı anlarsın. Üstelik, satıcı firmalar, bu gibi sorunlarda ürünü değiştirmemek için her türlü çamura yatıyorlar emin olun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok abartı bir şey değil şu an PS4 için kullandığım TV IPS Glow var ve hiç rahatsız etmiyor.
Hocam Tv olayı farklı, monitör olayı farklı şeyler. Monitörler Tv'lerden daha yakınımızda olduğu için yeri geliyor, koskoca ekranda 1 tane ölü piksel sürekli gözünüze batıyor. Ben titiz birisiyim bu konularda, şahsen beni rahatsız ediyor. Ama dediğim gibi bu birazda sorunun şiddeti ve sizin duyarlılığınız arasındaki ilişkiyede bağlı. :)

1 tane ölü piksel sürekli gözünüze batıyor. Ben titiz birisiyim bu konularda, şahsen beni rahatsız ediyor. Ama dediğim gibi bu birazda sorunun şiddeti ve sizin duyarlılığınız arasındaki ilişkiyede bağlı. :)
Ölü piksel sıkıntı birde TV dediğim 32 inch 😀

Birde attığınız video olduğu gibi abartı değil zaten IPS Glow sorun değil teknolejinin eksisi demek yanlış olmaz.

@emrah_8 bazı modellerde kronik sorun oluyor. Mesajımda da dediğim gibi ilk çıkan 2K 144 Hz IPS G-Sync monitörlerde bu sorun vardı, sizin dediğiniz 2 monitörde bunlardan.

Üstelik satıcı firmalar, bu gibi sorunlarda ürünü değiştirmemek için her türlü çamura yatıyorlar emin olun.
Burada tamamen haklısınız. Özellikle DonanımHaber'deki bir konudan sonra ViewSonic'i tamamen sildim zaten ben. Büyük konuşmayayım fakat hiçbir zaman ViewSonic monitör almayı düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı