Çözüldü Oyunlarda anlık takılma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umutbra21

Hectopat
Daha fazla  
Öncellikle merhabalar. Dizüstü bilgisayarımda ETS 2, City Car Driving gibi oyunlar oynarken kasma, FPS düşüklüğü filan olmuyor ama anlık takılmalar oluşuyor. Bu takılmalar 1-2 saniye kadar sürüyor.
Görev yöneticisinden baktığımda disk kullanım oranı çok yüksek özellikle System adlı işlem diski oldukça meşgul ediyor. Sorun bundan kaynaklıyor olabilir mi? Nasıl çözebilirim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Çözüm

Harici bir harddisk takıp oyunları onun içine kurunca sorun çözüldü. İyi forumlar...
Arka planda açık programlar varsa kapatıp girmeyi deneyebilirsin. Zaten Windows 10 çoğu uygulamasını arka planda açık bırakıyor, onları da kapatmayı deneyibilirsin (Skype, Fotoğraflar vb.).

Merhabalar, oyunlarını açtığın ayarlarda bilgisayarında var olan ram miktarı oyunun gereksinim duyduğu ram miktarından düşükse muhtemelen ufak takılmalar olacaktır. Örnek vermek gerekirse benimde başıma geldi benzer bir durum R9 270X ekran kartı ile GTA5 oynarken 4 GB ram ile oyunun kullandığı ram miktarı 3700 MB civarıydı. Oyunda yüksek FPS almama rağmen oyun da anlık takılma ve FPS düşüşü yaşıyordum. Daha sonrasında 4 GB ram daha takviye yapıp oyunu açtığımda ise oyunun 8 GB tan kullandığı tam miktarı 5500 MB civarlarına yükseldi. Yani ram 2 GB civarına daha gereksinim duyuyormuş oynadığım görüntü ayarlarında. Sende de bu şekilde olabilir.

Bilgisayarınızın bilgilerini ve oyunun korsan mı orijinal mi olduğunu yazınız.
4 GB ram, GT 240M ekran kartı ve Core 2 Duo P7450 işlemci. Oyunlar korsan. Sistem gereksinimleri yeterli seviyede diye düşünüyorum çünkü oyunda her hangi bir fps düşüklüğü yaşamıyorum sadece anlık takılmalar oluyor.

Sorun işlemcinin çok fazla ısınmasından kaynaklı olabilir. Aynı zamanda işlemciniz çok zayıf bir işlemci işlemciden de kaynaklı bir durum

Harici bir harddisk takıp oyunları onun içine kurunca sorun çözüldü. İyi forumlar...

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…