İşletim sistemi
Windows 10

wolfuztein

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Anaokulu Öğretmeni
Herkese merhaba şuan anlatacağım sorunu çok uzun zamandır çözemedim ve artık içimde oyun oynama keyfi bile kalmadı sorun yaşamaktan. Oyunlarda yaşadığım sorunu gayet net bir şekilde gösteren bir test yaptım Unigine Superpositon'ın Game mode kısmı var orda ufak bir odada hareket edip materyalleri kullanabiliyorsunuz. 1080p - High yaptığım testte bile çok açık sorunum görünüyor. İşin özeti oyunda düz hareketler yaparken çok fazla sıkıntı olmuyor ama sağ ve sola giderken fareyi sağa ve sola hareket ettirirken görüntü ciddi bir dalglanma titremeler, takılarak dönmeler, donmalar oluşuyor. Bu sorunları genellikle fps oyunlarında yaşıyorum veya resident evil 2 falan birçok oyunda test yaptım sonuç aynı, rise of the tomb raider falan bazı oyunlarda anlık drop oluyor fpslerde de ekranda sanki düz dik bir çizgi var o çizgi boyunca görüntü karıncalanıyor titriyor, görüntü sağa sola takıla takıla hareket ediyor, artık nasıl derseniz atlaya atlaya da diyebiliriz. Cidden bir sürü ayar denedim vsync açtım olmadı, gsync uyumluluk açtım olmadı. üçlü arabellekleme denedim olmadı, standby list cleaner açık bıraktım olmadı, işlemci ghz sabitledim düzelmedi, Xbox live hizmetlerini kaldırdım düzelmedi, turbo boost kapattım düzelmedi. High response time açtım monitörden düzelmedi. Giriş gecikmesini monitörden açtım denedim olmadı, Nvidia Control Panelde Low Latecy Mode açıp denedim olmadı. HPET kapattım olmadı. 4 tane fare değiştirdim düzelmedi sonra faremde rival 710. Geforce experience sildim olmadı. DDU ile driverları sildim tekrar yükledim olmadı. Tam ekran iyileştirmelerini kapadım olmadı. Win 10 temiz kurulum yaptım olmadı. Malwarebytes tarama yaptım bişi çıkmadı. Cidden kafayı yemek üzereyim. Çıkmaza girdim en son sistemi satıcam yani. Gittim 60 hz monitörü satıp 144 hz monitör aldım düzelmedi hatta 100 fps aşşağısı 30 fps gibi görünüyor o titremeler aşırı artıyor. görüntüler hiç akıcı değil. Videomu atıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler. Her türlü testi yaparım sizin yönlendireceğiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SİSTEM
Dış Kasa NAGAS G666
Anakart Msi Z270 Sli Pro
Ekran kartı Msi Gtx 1070 Ti
İşlemci I7 7700k
PSU Thermaltake Smart RGB 700w
Ram Corsair Vengance 8x2 3000 mhz
M2 SSD corsair mp510 480gb
Win 10 Pro Orjinal
1 TB seagate 7200 brmp
120 GB samsung ssd
Samsung cfg73 144 hz 1ms monitor

Buda Benchmark Testi

Superposition_Benchmark_v1.1_9747_1588884948.png

Son düzenleme:
Herkese merhaba şu an anlatacağım sorunu çok uzun zamandır çözemedim ve artık içimde oyun oynama keyfi bile kalmadı sorun yaşamaktan. Oyunlarda yaşadığım sorunu gayet net bir şekilde gösteren bir test yaptım unigine superpositon'ın Game mode kısmı var orada ufak bir odada hareket edip materyalleri kullanabiliyorsunuz. 1080P - High yaptığım testte bile çok açık sorunum görünüyor. İşin özeti oyunda düz hareketler yaparken çok fazla sıkıntı olmuyor ama sağ ve sola giderken fareyi sağa ve sola hareket ettirirken görüntü ciddi bir dalglanma titremeler, takılarak dönmeler, donmalar oluşuyor. Bu sorunları genellikle FPS oyunlarında yaşıyorum veya Resident Evil 2 falan birçok oyunda test yaptım sonuç aynı, Rise of the Tomb Raider falan bazı oyunlarda anlık drop oluyor FPS'lerde de ekranda sanki düz dik bir çizgi var o çizgi boyunca görüntü karıncalanıyor titriyor, görüntü sağa sola takıla takıla hareket ediyor, artık nasıl derseniz atlaya atlaya da diyebiliriz. Cidden bir sürü ayar denedim V-Sync açtım olmadı, G-SYNC uyumluluk açtım olmadı. Üçlü arabellekleme denedim olmadı, standby list cleaner açık bıraktım olmadı, işlemci GHz sabitledim düzelmedi, Xbox Live hizmetlerini kaldırdım düzelmedi, Turbo Boost kapattım düzelmedi. High response time açtım monitörden düzelmedi. Giriş gecikmesini monitörden açtım denedim olmadı, NVIDIA Control panelde Low latecy mode açıp denedim olmadı. Hpet kapattım olmadı. 4 tane fare değiştirdim düzelmedi sonra faremde Rival 710. GeForce Experience sildim olmadı. DDU ile driverları sildim tekrar yükledim olmadı. Tam ekran iyileştirmelerini kapadım olmadı. Win 10 temiz kurulum yaptım olmadı. Malwarebytes tarama yaptım bir şey çıkmadı. Cidden kafayı yemek üzereyim. Çıkmaza girdim en son sistemi satacağım yani. Gittim 60 Hz monitörü satıp 144 Hz monitör aldım düzelmedi hatta 100 FPS aşağısı 30 FPS gibi görünüyor o titremeler aşırı artıyor. Görüntüler hiç akıcı değil. Videomu atıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler. Her türlü testi yaparım sizin yönlendireceğiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem.
Dış kasa Nagas G666.
Anakart MSI Z270 SLI Pro.
Ekran kartı MSI GTX 1070 Ti.
İşlemci i7 7700K.
PSU Thermaltake Smart RGB 700W.
RAM Corsair Vengeance 8x2 3000 MHz.
M.2 SSD Corsair MP510 480GB.
Win 10 Pro orijinal.
1 TB Seagate 7200 brmp.
120 GB Samsung SSD.
Samsung cfg73 144 Hz 1ms monitör.

Bu da Benchmark testi.

Eki Görüntüle 557374

Hocam çözebildiniz mi?

Hocam çözebildiniz mi?

Çok şey yaptım yani çözdüm de denebilir, çözemedim de. Benimle alakalı olan kısımları çözdüm oyunlardan akıcılık sağlıyorum şu anda ancak oyunun kendisi sorunluysa sorun devam ediyor. Kendimle ilgili olan kısmı yüzde 90 çözdüm gibi artık öyle gözüme çok takılmıyor. Yani ihtiyaç olursa neler yaptığımı yazarım.

Çok şey yaptım yani çözdüm de denebilir, çözemedim de. Benimle alakalı olan kısımları çözdüm oyunlardan akıcılık sağlıyorum şu anda ancak oyunun kendisi sorunluysa sorun devam ediyor. Kendimle ilgili olan kısmı yüzde 90 çözdüm gibi artık öyle gözüme çok takılmıyor. Yani ihtiyaç olursa neler yaptığımı yazarım.

Neler yaptınız çözmek için?

Neler yaptınız çözmek için?

Yaptığım en büyük değişiklik ben daha ekran kartının yazılımını kurmadan Windows otomatik bir şey kuruyor, her ne kadar sıfırdan DDU ile silsemde manuel indirdiğim sürücüyü bir türlü istediğim şekilde kuramıyordum. Yani ya üstüne kuruyordu ya da bozuk sanırsam. Bende sürücüyü önceden PC'ye kurup, Ethernet kablosunu PC'den çekip önce safe modda DDU ile sürücüleri kaldırıp ardından driverı kuruyordum. Bu şekilde Windows kafasına göre yazılım kurmamış oluyor. İkincisi daha ileri sürümlerden Windows indirip sıfırdan kurulum yaptım. Eski sürüm Windows kalıntıları kalmadan. Hpet ayalarını komut üzerinden kapadım, unpark-CPU yaptım, Xbox'la ilgili her şeyi kaldırdım, oyunlara girerken overlayleri kapatıyorum, bir de Windows virüs taramasında Steam dosyasını taramayacak şekilde ayarını yaptım. Oyun sırasında bazen virüs taraması yapıyor Windows. Windows telemetriyi kapadım. Bunlar çözdü bir ekran kartımda GTX 10 serisi için en stabil çalışan 451.48'i kurdum o kadar. Yüksek performans modu falan demiyorum onlar açık, NVIDIA PhysX ekran kartı işlemcisi yaptım. OpenGL'yi yine ekran kartına çevirdim. Kısaca bu bir de FPS'i 141'e sabitledim G-SYNC kullanmak için. Bu şekilde çözüldü. Windows gizlilik ayarları, odaklanma yardımı falan hepsini kapadım.

Yaptığım en büyük değişiklik ben daha ekran kartının yazılımını kurmadan Windows otomatik bir şey kuruyor, her ne kadar sıfırdan DDU ile silsemde manuel indirdiğim sürücüyü bir türlü istediğim şekilde kuramıyordum. Yani ya üstüne kuruyordu ya da bozuk sanırsam. Bende sürücüyü önceden PC'ye kurup, Ethernet kablosunu PC'den çekip önce safe modda DDU ile sürücüleri kaldırıp ardından driverı kuruyordum. Bu şekilde Windows kafasına göre yazılım kurmamış oluyor. İkincisi daha ileri sürümlerden Windows indirip sıfırdan kurulum yaptım. Eski sürüm Windows kalıntıları kalmadan. Hpet ayalarını komut üzerinden kapadım, unpark-CPU yaptım, Xbox'la ilgili her şeyi kaldırdım, oyunlara girerken overlayleri kapatıyorum, bir de Windows virüs taramasında Steam dosyasını taramayacak şekilde ayarını yaptım. Oyun sırasında bazen virüs taraması yapıyor Windows. Windows telemetriyi kapadım. Bunlar çözdü bir ekran kartımda GTX 10 serisi için en stabil çalışan 451.48'i kurdum o kadar. Yüksek performans modu falan demiyorum onlar açık, NVIDIA PhysX ekran kartı işlemcisi yaptım. OpenGL'yi yine ekran kartına çevirdim. Kısaca bu bir de FPS'i 141'e sabitledim G-Sync kullanmak için. Bu şekilde çözüldü. Windows gizlilik ayarları, odaklanma yardımı falan hepsini kapadım.

Hocam hpet nasıl kapatılır?

Hocam hpet nasıl kapatılır? Hpet i kesinlikle BIOS'tan kapatma, arama kısmına komut istemi yazıp yönetici olarak çalıştırın. Bcdedit /deletevalue useplatformclock - synthetc timer ı kapatmak için ise, bcdedit /set useplatformtick yes yazabilirsiniz. Dynamic tic de kapatabilirsiniz. Bcdedit /set disabledynamictick yes. Şeklinde. Revo uninstallar ile gereksiz Windows uygulamaları ve Xbox ayarlarını silebilirsin. Windows oyun modunu ve Game barı kapat. Kayır defterinden bazı değişiklikler yaptım öyle yani.
Hocam hpet nasıl kapatılır?

Hpet i kesinlikle BIOS'tan kapatma, arama kısmına komut istemi yazıp yönetici olarak çalıştırın. Bcdedit /deletevalue useplatformclock - synthetc timer ı kapatmak için ise, bcdedit /set useplatformtick yes yazabilirsiniz. Dynamic tic de kapatabilirsiniz. Bcdedit /set disabledynamictick yes. Şeklinde. Revo uninstallar ile gereksiz Windows uygulamaları ve Xbox ayarlarını silebilirsin. Windows oyun modunu ve Game barı kapat. Kayır defterinden bazı değişiklikler yaptım öyle yani.

Hpet i kesinlikle BIOS'tan kapatma, arama kısmına komut istemi yazıp yönetici olarak çalıştırın. Bcdedit /deletevalue useplatformclock - synthetc timer ı kapatmak için ise, bcdedit /set useplatformtick yes yazabilirsiniz. Dynamic tic de kapatabilirsiniz. Bcdedit /set disabledynamictick yes. Şeklinde. Revo uninstallar ile gereksiz Windows uygulamaları ve Xbox ayarlarını silebilirsin. Windows oyun modunu ve Game barı kapat. Kayır defterinden bazı değişiklikler yaptım öyle yani.

Neden BIOS'tan kapatmıyayım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı