Oyunlarda CPU 99 Dereceye Sabitleniyor

UmutcanDnz1

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Başlıkta da belirtmiş olduğum gibi sıcaklık oyun oynarken 10 15 dk sonra 99 derece oluyor. Bizzat MSI Afterburner ile test ettim. PC donanımlarım normalin üstünde fakat sıcaklıktan dolayı performans aşırı düşüyor, sıcak değilken neredeyse 160 FPS ile oynadığım oyun 60 70 80 FPS arasında sabitleniyor. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

(Günlük kullanımda bir sıkıntı yok.)

• 8 GB RAM
  • MSI AMD R9 380 ekran kartı
  • i5 4460 işlemci
  • H81M-P33 anakart
  • 1 TB HDD

Kasa temizlenir, termal macunlar yenilenir, varsa hava kompresörü ile fanları temizle. Fanlara fazla dokunmamaya çalışmak lazım dengesi bozulabilir bu da ses yaratır. Kasanın yeri daha havadar bir yerde olmalı hava akışı için.
Bunları yapabilecek durum yoksa, performanstan ödün vermelisiniz.

Ben de size yakın bir sorun yaşıyordum. Çoğu zaman oyundayken bilgisayar kapanıyordu. İşlemcimi %30 kadar downlock yaptıktan sonra düzeldi.
Nasıl yapabilirim hocam ben de yapayim. Çıldırtacak çünkü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasa temizliği ve Termal macun yenilemesi yaptırın.
Soğutma yetersiz kalıyorsa Sıvı soğutma satın alın.
Hazır Sıvı Soğutma Sistemleri | ITOPYA
Kasa temizlenir, termal macunlar yenilenir, varsa hava kompresörü ile fanları temizle. Fanlara fazla dokunmamaya çalışmak lazım dengesi bozulabilir bu da ses yaratır. Kasanın yeri daha havadar bir yerde olmalı hava akışı için.
Bunları yapabilecek durum yoksa, performanstan ödün vermelisiniz.
Arkadaşlar termal macunu 2 gün önce sürdüm, kasa temiz. Dediğiniz gibi sıvı soğutma olabilir aslında ama kesin çözer mi sorunu?

Dediğiniz olay termal macun değişiminden önce de var mıydı ? İşlemci fanı tam oturmamış olabilir onu iyice kontrol edin. Stok fanla bile o sıcaklıkları görmemesi gerekiyor aslında ama o işlemciye sıvı soğutmaya gerek yok ucuz bir hava soğutmayla da sorununuz çözülür diye düşünüyorum.

Dediğiniz olay termal macun değişiminden önce de var mıydı ? İşlemci fanı tam oturmamış olabilir onu iyice kontrol edin. Stok fanla bile o sıcaklıkları görmemesi gerekiyor aslında ama o işlemciye sıvı soğutmaya gerek yok ucuz bir hava soğutmayla da sorununuz çözülür diye düşünüyorum.
Evet vardı hatta ondan dolayı yaptım ama sorun devam etmekte. Fanların oturmamış olduğunu sanmıyorum. Önerdiğiniz bir soğutma var mıdır?

Cooler Master Hyper T4 (RR-T4-18PK-R1) Intel / AMD Uyumlu İşlemci Soğutucu

Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama kasanıza sığıyorsa bu modeli alabilirsiniz işinizi görecektir. Fakat yine de söylemeliyim stok fanla dahi olsa o değerleri görmemesi gerekiyor sıcaklığın. İsterseniz yeni bir soğutucu almadan önce kasanızın iyice hava aldığından ve termal macunu doğru sürdüğünüzden emin olun. Sorun yine de devam ederse son çare olarak önerdiğim modeli alabilirsiniz.

Cooler Master Hyper T4 (RR-T4-18PK-R1) Intel / AMD Uyumlu İşlemci Soğutucu

Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama kasanıza sığıyorsa bu modeli alabilirsiniz işinizi görecektir. Fakat yine de söylemeliyim stok fanla dahi olsa o değerleri görmemesi gerekiyor sıcaklığın. İsterseniz yeni bir soğutucu almadan önce kasanızın iyice hava aldığından ve termal macunu doğru sürdüğünüzden emin olun. Sorun yine de devam ederse son çare olarak önerdiğim modeli alabilirsiniz.
Bir arkadaşın dediği gibi underclock yapmalı mıyım sizce yoksa bu modeli alayim mi direk? Bütçem yetiyor. Isı derecesinde gözle görülür bir fark olur mu? Kasa geniş olduğundan dolayı iyi hava aldığını düşünüyorum ama bu ısı gerçekten tuhaf.

Isı derecesinde gözle görülür fark kesinlikle olacaktır.

Cooler Master Hyper 212 Evo 2011/1366/1156/1155/1151/1150/775 Fan - n11.com

Eğer kasanız genişse bu model daha performanslı bunu da tavsiye edebilirim. Yine de almadan önce ölçülerine bakın ki aldıktan sonra kasanızla uyumsuzluk yaşamayın. Bir de bazen ilk RAM slotunu kapatıyor. RAM slotunuz 4 taneyse sorun olmaz 2 ve 4. slotlara kaydırırsınız

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00