Oyunlarda CPU kullanımı %100 olmalı mı?

Aziz Emre

Hectopat
Katılım
3 Mayıs 2015
Mesajlar
37
Yer
Başakşehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yerli oyun geliştiriciliği ve Proje girişimciliği
Herkese merhaba, arkadaşlar oyunlarda GPU kullanımı %100 olması gerektiğini biliyorum. Peki aynı şekilde işlemci içinde geçerli mi ?

Yani oyunlarda işlemci kullanımı düşük mü yoksa yüksek mi olması önemlidir ?

Cevap verebilecek yokmu ?

Cevap verebilecek yokmu arkadaşlar ?
 
CPU ve GPU kullanımı %100 olmak zorunda değildir. Eğer GPU'ya göre az performans alıyorsanız bir darboğaz söz konusu olabilir diye biliyorum.
 
GPU %100 olabilir. Sisteminiz ekran kartini tam randimani ile kullaniyor demektir bu.

CPU %100'e dayaniyorsa islemciniz zayif kaliyor demektir. Darbogaz yaşatir, ekran kartini tam olarak besleyemedigi icin fps dususleri yasanir. Kabaca boyle ozetleyebiliriz.
 
Bazı oyunlarda CPU %100 çalışsa bile GPU'yu tam besliyor. Ama bazen de %100'e gelmeden darboğaz olabiliyor. :) Biraz da oyuna bağlı.
 
Yükte GPU %98-99 gibi olmalı.
Gpu %95 performansta çalışırken CPU %100 ise kritik seviyede bir işlemciniz var demektir. CPU %100 kullanılırken GPU %90'ın altına düşüyorsa bu popüler deyimle darboğazdır. Bunun yanında arka planda CPU'yu meşgul eden uygulama var mı yok mu bakmak gerekir. Diyelimki darboğaz var. Öldük bittik mi? Hemen koştur koştur işlemci mi alacağız? Hayır tabii ki. Darboğazın seviyesine göre oyun ayarlarını optimize edebiliriz. Bu arada kontrol ettim de A8 7850K diye bir işlemci yok. A10 7850K var. En azından ben bulamadım. 1080-1070-1060 yazmışsınız bizi trollemiyorsunuzdur umarım. :)
Sanırım A8 7650K demek istediniz. Bu APU'yla Gtx 750 ti'den veya Rx 460'dan daha yüksek seviye ekran kartı kullanmak İsraf olur diye düşünüyorum. Yoksa ayarları kısarak istediğiniz ekran kartını takın. Tamamen keyfinize kalmış birşey.
 
GPU %100 olabilir iyi bir durum ama eğer CPU %100 ise darboğaz yaşıyorsunuz anlamına gelir. Yani işlemciniz ekran kartını besleyemiyor demektir. Bu durum da toplum içinde takılma denilen FPS düşüşleri yaşanabilir.
 
benim rainbow six siege de ayarlar yüksek olmamasına ve 100 60 fps almama rağmen hem gpu %100 hemce cpu%100 kullanımda . yani bu ne anlama geliyor ? herhangi bir fps düşmesi yaşamıyorum.(anlık)
 
R6'nın CPU kullanımında sıkıntı var, oyun stabil değil. O oyun çoğu işlemciyi %100 kullanıyor ve bazı CPU'larda mouse suttering yaşatıyor. Tek çözümüde CPU'yu %100 kullanmadığı bir FPS değerine sabitlemek. Yani anlayacağınız R6'yı baz almayın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı