Çözüldü Oyunlarda CPU kullanımı %10'u geçmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HooDue

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar tüm stres testlerini yaptım orada işlemci, ekran kartı, RAM ve güç kaynağından herhangi bir sıkıntı yok. Ama oyuna girdiğim zaman işlemci kullanımı bir türlü %10 üstüne çıkmıyor ve bu yüzden ekran kartı kullanımı sürekli düşüyor ve drop yiyorum. Yaptıklarım;
-İşlemci sürücülerini baştan güncelledim.
-Grafik sürücüsü güncel.
-BIOS son sürüm.
-FurMark, OCCT ve AIDA64 ile stres testi yaptım ve bileşenlerde bir sıkıntı yok (testlerde işlemci %100 kullanılıyor).
Sadece oyuna girdiğimde bu sorun oluyor!
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda net bir biçimde belli oluyor.

Sistem özellikleri,
-3070Ti
-i511400f
-16gb Ram
-Nvm2 SSD
-850watt PSU

Son düzenleme:
Çözüm
Muhtemelen güncelleme ile düzeltirler ama ne zaman gelir bilmem. Ben hala W10 kullanıyorum stabilliğinden dolayı.
Teşekkür ederim ilginiz, alakanız ve yardımlarınız için ben temiz bir format atayım. Gelişme olursa yazarım. İyi günler dilerim.

Sorunu format atarak çözdüm. Bu sorunun neden kaynaklandığını tam anlayamasam da. Tahminim bilgisayarda virüs bulunması. Çünkü çok fazla indirme işlemleri yapıyordum PC'ye. Bundan sonra daha dikkatli olacağım :)

NOT: Yardımcı olan herkese çok teşekkürler.
Nedeni büyük ihtimalle tekli çekirdek kullanımdan kaynaklı oyunlar aidia veya herhangi bir benchmark gibi tüm çekirdekleri kullanmaz oyun 20 çekirdekten 1 2 tanesini kullanır buda %5 %10 yapar

Ustteki arkadas dogru soyluyor. Single thread bottleneck yiyorsun.
Kalan zamanda da aslinda yuksek seviyede GPU kullaniliyor.

CPU kullanimini konsolide etmeden, core1, core2, core3 vs seklinde incelersen her zaman tek bir cekirdegin yuksek kullanimda kaldigini gorursun.

Ayrica tek oyuna bakarak anlasilmaz bu durum, CPU'da baska bir seyi bekledigi icin tam utilize olamiyor olabilir ( network vs ).

Sistem özelliklerin nedir? Belki oradan yola çıkarak bir çıkarım yapılabilir.
Sistem özellikleri,
-3070Ti
-i511400f
-16gb Ram
-Nvm2 SSD
-850watt PSU

Nedeni büyük ihtimalle tekli çekirdek kullanımdan kaynaklı oyunlar aidia veya herhangi bir benchmark gibi tüm çekirdekleri kullanmaz oyun 20 çekirdekten 1 2 tanesini kullanır buda %5 %10 yapar
Peki bunu nasıl düzeltebilirim hocam?

Ustteki arkadas dogru soyluyor. Single thread bottleneck yiyorsun.
Kalan zamanda da aslinda yuksek seviyede GPU kullaniliyor.
Hocam yeni başladı bu sıkıntı daha önce sıkıntısızdı. Nasıl böyle oldu bilmiyorum. Ne yapacağım :(

Ben bu videoda bir sıkıntı göremedim. GPU'nun tamamını kullanıyor. Oyun ihtiyaç duymadığı için kullanmıyor demekki.
Hocam diğer oyunlarda da durum böyle ve drop yiyorum ekran kartı kullanımı anlık düştüğü için.

İşemciye bir miktar OC yapabilirsin veya ekran kartına underclock yapabilirsin ama underclock sadece ekran kartının ömrünü uzatır kesin çözüm OC veya işlemci yükseltme veya çözünürlüğü yükseltmen lazım.

Sistem özellikleri,
-3070Ti
-i511400f
-16gb Ram
-Nvm2 SSD
-850watt PSU

Peki bunu nasıl düzeltebilirim hocam?

Hocam yeni başladı bu sıkıntı daha önce sıkıntısızdı. Nasıl böyle oldu bilmiyorum. Ne yapacağım :(

Hocam diğer oyunlarda da durum böyle ve drop yiyorum ekran kartı kullanımı anlık düştüğü için.

Aslinda guzel FPS aliyorsun videoda hep 60+ ustu gordum. Monitor 60 Hz ise zaten sorun yok.

Aksi durumda dedigim gibi core bazli performansa bakip tek cekirdek bottleneck i yediginden emin olmalisin. Eger oyleyse pek de yapacak bir sey yok, overclock dusunebilirsin sogutucu iyiyse.

İşemciye bir miktar OC yapabilirsin veya ekran kartına underclock yapabilirsin ama underclock sadece ekran kartının ömrünü uzatır kesin çözüm OC veya işlemci yükseltme veya çözünürlüğü yükseltmen lazım.
Hocam bu sistemi 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum ve daha önce böyle bir sıkıntım olmadı. 2K-4K arası kullanıyorum zaten. Son 1 haftadır bu işlemci sıkıntısı başladı. Sebebini anlayamadım da dediğim gibi sıkıntısız kullandığım bir sistemdi sorun sizce ne olabilir?

Aslinda guzel FPS aliyorsun videoda hep 60+ ustu gordum. Monitor 60 Hz ise zaten sorun yok.

Aksi durumda dedigim gibi core bazli performansa bakip tek cekirdek bottleneck i yediginden emin olmalisin. Eger oyleyse pek de yapacak bir sey yok, overclock dusunebilirsin sogutucu iyiyse.
4K 60Hz monitör. Evet 60 altına düşmüyor ama anlık donmalar ve takılmalar mevcut belki video da çok belli olmuyor ama farklı oyunlarda da sıkıntı var. Benim anlamadığım nokta daha önce işlmecide böyle bir problem olmaması. Yeni başladı bu sıkıntı.

@Yener K. Hocam rahatsız ediyorum sizi kusura bakmayın ama buna benzer konularda sizi gördüm acaba bana da rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

@çevik oyuncu Yani sizce beni tekli çekirdekler bozuldu mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı