Oyunlarda CPU ve GPU kullanımı aynı anda düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

DÜNDAR_ALEMDAR

Decapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB 1600 MHz
SSD veya HDD modeli
256 GB SSD, 120 GB SSD, 256 GB SSD
Ekran kartı
RX 550 4 GB
Anakart
OEM
İşlemci
İ5 3470 4 çekirdek 3.60 GHz
Merhaba bu sorun (CS2, Valorant, Football Manager 2024)'te yaşıyorum ve FPS düşmesi oluyor. Bunun sebebi nedir yardım eder misiniz?

Denediğim yöntemler:
DDU ile driver komple silip yeniden kurdum.
Format attım.

CPU, GPU kullanımı sabit bir şey değildir, özellikle online oyunlarda sürekli dalgalanır, iner çıkar. Fakat genel olarak sistemin bu tarz işler için artık yaşlı diyebiliriz tabir-i caizse. Sıcaklıklara da bir bakıp termal macun değiştirebilirsin yapacağın en mantıklı şey bu olur ancak yine düşmeler yaşayacaksın.

CPU, GPU kullanımı sabit bir şey değildir, özellikle Online oyunlarda sürekli dalgalanır, iner çıkar. Fakat genel olarak sistemin bu tarz işler için artık yaşlı diyebiliriz tabir-i caizse.

Hocam ikisi birden aynı anda düşüyor ve FPS düşmesi oluyor. CS2 ve Valorant beklenebilir fakat FM24'te olması çok anormal.

Ciddi işlem yapmadığı yerlerde düşecektir. Normaldir.

Hocam drop yapmasın gene düşsün onda değilim fakat ikisinde de kullanımı aniden düşünce FPS düşmesi oluyor sıkıntı orada.

Sıcaklıklara da bir bakıp termal macun değiştirebilirsin yapacağın en mantıklı şey bu olur ancak yine düşmeler yaşayacaksın.

Hocam GPU ve CPU'nun termal macunlarını 2 gün önce değiştirdim.
CPU sıcaklığı yükte: 54 derece.
GPU sıcaklığı yükte: 70 derece.

Hocam ikisi birden aynı anda düşüyor ve FPS düşmesi oluyor. CS2 ve Valorant beklenebilir fakat FM24'te olması çok anormal.

Hocam drop yapmasın gene düşsün onda değilim fakat ikisinde de kullanımı aniden düşünce FPS düşmesi oluyor sıkıntı orada.
FM dediğin oyun çok ağırdır. Yüksek işlemci gücü gerektiriyor o kadar hesaplama. Ben normal görüyorum.

Hocam masaüstünde gezerken de mouse takılmaları yaşıyorum. Hatta driverdan dolayı diye kaç kere silip farklı driver denedim değişmedi.
Mouse bozulmuş olabilir, Windows donması ise bu sistemde arkada ne kullanıyor kaynakları bakmak lazım.

Hocam bende Logitech G203 ve Razer DeathAdder mouse var. Bu takılma Logitech G203'e özel oluyor sandım fakat Razer fareyi taktığımda da takılıyor.
Farenin çözünürlüğünü işlemcin kaldırmıyor olabilir, bu tür durumlarda işlemci önemli. Razer'dan hertz yükseltirsen belki düzelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı