Oyunlarda Crash ve Kapanma

Son 2 haftadır oyunlar çökmeye ve crash vermeye başladı. Neden olduğunu vs. de göremiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Format atacağım son çare cidden.

Çok yüksek ihtimalle işlemci kaynaklı. Bunu yapabilirsiniz.

Çok yüksek ihtimalle işlemci kaynaklı. Bunu yapabilirsiniz.
İşlemci kaynaklı mı hocam? Yetişemiyor mu ne diyorsunuz? RAM değişince başladı sıkıntılar ayrıca. Benim anakart 3200MHz destekliyor gözüküyor. 3600MHz kullanınca oluyor da olabilir.

Islemcinin bellek kontrolcusu yetmiyor muhtemelen hocam dediginiz gibi. Elle deger girerek 3200Mhz Cl16 yapabilir miyiz acaba? Anakart sinirlari icerisinde kaliriz azicik da gecikmeden kazaniriz, ihtimali var mi? Hocam, islemci 2933 MHz destegi veriyormus. 3600 fazla geliyor bunu ogrendim. 3466'dan geriye dogru kisacagim yarin.

İlk test 10dk'da bitmişti. Şüphelenip tekrar yaptım 40dk sürdü ve error yok. İşlemciye bakacağım. @the Prodigy

Son düzenleme:

Prime95 testini yaptınız mı?

Alttaki ayarları değiştirmeyin. Sadece Large seçmeniz yeterli.
Yapiyorum hocam. Worker starting diyor ama gorev yoneticisinde kullanim var sikinti yok degil mi? OK isaretledikten sonra bi' baslata falan basmadim.

@the Prodigy 18dk oldu 0 error, 0 ekran gitmesi ve kitlenme. Hicbir sorun yok gibi gozukuyor. Bitireyim mi?

Son düzenleme:

Tamamdır kapatabilirsiniz. BIOS'da DRAM Timings veya Advanced DRAM Configuration kısmından

AddrCmdSetup - 0 girer misiniz? Kafasına göre 11 girmiş anakart. Sonrasında çökme yediğiniz oyunlarda deneyebilirsiniz, testte değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…