Oyunlarda dalgalı görüntü

SpectrumXs

Centipat
Bu sorun uzun zamandır var. Oyun fark etmeksizin devamlı karşılaşıyorum. Karakterler, nesneler vs titriyor sanki. Oyun harici bazen uygulama simgeleri de sanki piksel gibi oluyor. Aynı oyunları aynı grafikte başka PC'de oynuyorum. Onlarda bu sıkıntı olmuyor. Aşağıdaki resimde adamın silahı ve kendi vücut çevresi inanılmaz kötü gözüküyor bu sorun her oyunda mevcut. Oyun içi resimler bile kötü gözüküyor.
Sistemim:
  • PRIME-B450M-K
  • AMD R5 2600
  • Corsair 8 GB 3000 MHz RAM
  • ASUS Dual RX580 4 GB
csgo.png
sss.png
werfwerfwe.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz gayet iyi. Sistemle alakalı bir sorun olamaz tahminimce fakat chipset yazlımınızı kurmamış olabilirsiniz. Bende de aynı sorun vardı chipset kurunca sorun ortadan kalkıyor genelde. Chipseti anakaetınızın sitesinden yüklerseniz %90 sorun ortadan kalkacaktır.

Paint'in simgesi zaten öyle. Monitörün gerçek çözünürlüğünde oynuyorsanız bir sorun görünmüyor. Tırtıklı görüntünün sebebi örtüşme-önlerin (anti-aliasing) kapalı olması. Açarsanız düzelecektir.

1573732895504.png

Paint'in simgesi zaten öyle. Monitörün gerçek çözünürlüğünde oynuyorsanız bir sorun görünmüyor. Tırtıklı görüntünün sebebi örtüşme-önlerin (anti-aliasing) kapalı olması. Açarsanız düzelecektir.

Eki Görüntüle 459312
Fortnite oynarken de tüm ayarlar Ultra'da ve her şey açıkken de çimler, nesneler de böyle gözüküyor. Bana hiç normal gelmiyor bir sıkıntı var.

Kartın kendi kontrol paneli vs varsa ordan ayarlamanız gerekiyor olabilir veya oradan kısmış olmayasınız ? Oyunlarda yapılan ayarları yoksayıp doğrudan yazılım üzerindeki ayarlara göre çalışıyordur belki.

Eki Görüntüle 459312
Bu mesaj üzerine oyundaki bütün ayaları en yüksek yaptım. Fxaa gibi ayaları etkin hale getirdim sorun devam ediyor.

Fortnıte oynarken de tüm ayarlar ultra da ve her şey açıkken de çimler,nesneler de böyle gözüküyor. Bana hiç normal gelmiyor bir sıkıntı var.

Adrenalin'de Global Settings altında aşağıdaki ayarlar belirttiğim şekilde mi? Öyle ise Global Settings'e girmeden oyun bazlı olarak aynı seçenekleri kontrol eder misiniz?

Anti-aliasing mode: Use application settings

1573733772156.png

Anti-aliasing Method: Multisampling

1573733808840.png

Adrenalin'de Global Settings altında aşağıdaki ayarlar belirttiğim şekilde mi? Öyle ise Global Settings'e girmeden oyun bazlı olarak aynı seçenekleri kontrol eder misiniz?

Anti-aliasing mode: Use application settings

Eki Görüntüle 459321

Anti-aliasing Method: Multisampling

Eki Görüntüle 459322
Ayarlar aynı bu şekilde.
Problemi biran önce bulsam. Gerekirse servise yollayacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı