Oyunlarda DLSS + AMD Frame Generation açılabilecek mi?

Osman Nuri23

Hectopat
Makaleler
2
RTX 3000 serisi ekran kartı kullanıyorum. Biliyorsunuz ki NVIDIA bu seriye üvey evlat muamelesi yaptı. İstese cidden uğraşsa Frame Generation'u da 3000 serisine getirebilirdi. Belki de ileride gelecektir onu bilemiyorum ama. AMD kendi Frame Generation teknolojisi çıkış yaptı. Cyberpunk 2077'e bu özellik gelecek. DLSS açıp Frame Generation'u AMD tarafında açıp kullanabilir miyiz? DLSS Upscale Kalite ayrıyeten AMD Frame Generation açıp oynayabilecek miyiz?

Forspoken'da yapılamıyor neden bilmiyorum. Bu AMD'nin kalıcı politikası olacaksa DLSS + AMD FG mümkün olmayacaktır, yok Forspoken'a özel tuttularsa neden diğerlerinde olmasın. Çünkü olmaması için bir sebep yok.
Teknoloji çakışması gibi bir durum yok değil mi yok hocam? Aklıma DLSS + FSR aynı anda açıp 2 kat FPS alayım diyen forumdaki birisi geldi. 😀

Teknoloji çakışması gibi bir durum yok değil mi yok hocam? Aklıma DLSS + FSR aynı anda açıp 2 kat FPS alayım diyen forumdaki birisi geldi. 😀

Hayır tabii ki. Bir tanesi Tensör çekirdeklerinden destek alan çözünürlük işleme programı diğer kare oluşturma. Ray Tracing açınca FSR açamadığı düşün o kadar alakasız.

Hocam dalga geçiyorsunuz herhalde istese getirirdi diyordunuzda frame generation yazılımsal değil donanımsal bir özellik nasıl getircekler?
Donanımsal olduğunu nereden biliyorsun? Belki de değil. Belki oyuncuları uyutuyorlar bu durumla 4000 serisi için bir reklam çalışması belki de. 3000 serisinin de alt yapısı destekliyor belki. Ben 3000 serisinin donanımın yetersiz olduğuna inanmıyorum. 4000 serisine VRAM düşüklüğüne ses çıkarılmadan alınsın diye 4000 serisine özel kıldıklarını düşünüyorum. 3000 serisine getirselerdi yüksek VRAM avantajı ve bazı kartların 4000 serisinden güçlü olmasından dolayı 4000 serisi satılmayacaktı. Benim düşüncem bu. Belli bir süre sonra Frame Generation'un 3000 serisine de geleceğini düşünen taraftayım. AMD yaptığı bu atak belki de hızlandırır bu süreci. Ben böyle düşünüyorum. Katılıp katılmamak sana kalmış.

Donanımsal olduğunu nereden biliyorsun? Belki de değil. Belki oyuncuları uyutuyorlar bu durumla 4000 serisi için bir reklam çalışması belki de. 3000 serisinin de alt yapısı destekliyor belki. Ben 3000 serisinin donanımın yetersiz olduğuna inanmıyorum. 4000 serisine VRAM düşüklüğüne ses çıkarılmadan alınsın diye 4000 serisine özel kıldıklarını düşünüyorum. 3000 serisine getirselerdi yüksek VRAM avantajı ve bazı kartların 4000 serisinden güçlü olmasından dolayı 4000 serisi satılmayacaktı. Benim düşüncem bu. Belli bir süre sonra Frame Generation'un 3000 serisine de geleceğini düşünen taraftayım. AMD yaptığı bu atak belki de hızlandırır bu süreci. Ben böyle düşünüyorum. Katılıp katılmamak sana kalmış.
3000 kartların hangisi kendi seviyesi karttan daha yüksek hocam gidipte 3070ti 4060tan güçlü demeyin o segmentler farklı 3070i 4070le kıyasla ayrıca vramlerde düşük değil 4060ti den itibaren 4070ti 4080 4090ın vramleri 16dan düşük değil parayı verirsen yüksek vram alırsın.

3000 kartların hangisi kendi seviyesi karttan daha yüksek hocam gidipte 3070ti 4060tan güçlü demeyin o segmentler farklı 3070i 4070le kıyasla ayrıca vramlerde düşük değil 4060ti den itibaren 4070ti 4080 4090ın vramleri 16dan düşük değil parayı verirsen yüksek vram alırsın.
3070ti olsa FG teknoloji olsa gidip 4070 alır mıydın ya da yükseltme gereği duyar mıydın? Çok gerekli olur muydu? Çoğu oyun Ultra da akmaya devam ederdi. Ekran kartını değiştirmene gerek kalmazdı.

Bu arada şunu unutmamak lazım RTX 2060 GTX 1070'ten RTX 3060 RTX 2070'ten güçlü olarak çıktı. Bu sefer tam tersi oldu RTX 4060 RTX 3070'ten saf güç olarak güçsüz. Hem de bayağı güçsüz. VRAM olarak da oyuncuları tatmin edemediler. Onun yerine NVIDIA Frame Generation teknolojisiyle RTX 4000 serisini ayrı konumlandırmaya çalıştı. Yalan yok FG çok iyi bir teknoloji ben bayağı beğendim. Ben sadece FG'in sadece 4000 serisinde çalışabildiğine inanmıyorum yalan söylediklerini düşünüyorum. Pazarlama stratejisi olarak sadece 4000 serisine özel yaptıklarını düşünüyorum. 3000 serisine getirseydi NVIDIA o saf güç dezavantajı ve VRAM azlığıyla oyuncuların 4000 serisine geçmesi için bir neden göremiyorum. Zaten çoğu oyuncu da geçmezdi. RTX 3000'den 4000'e geçişteki farkı 2000'den 3000'e geçişteki fark kadar göremedim. Büyük fark gözümümde sadece FG. Onunla ilgili de inandığım düşünceleri söyledim.

Son düzenleme:
Forspoken oyununa FSR 3.0 gelmiştir. Hayırlı olsun. RTX 3080 ile videosu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı