Oyunlarda Donma, Takılma Sorunu!

Antiboss

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2014
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkeze merhaba arkadaşlar. Windows 8.1 işletim sistemi kullanıyorum fakat oyunlar'da Ani fps düşüşleri, takılmalar var. Sistemim düşük fakat eskiden windows 8 işletim sistemin'de böyle donma sıkıntıları ile karşılaşmıyordum. HD 4000 Grafik kartı, 2 Gb ram, Core i3 3110M işlemcim var. Örneğin Metro LL yükledim, ani fps düşüşleri oluyor. Eskiden böyle bir problemim yoktu 25-30 fps arası oynuyorum ama takılma sorunları oluyor. Sizce windows 8'e dönmelimiyim tekrardan. Ve bu arada hiç işlemcimin macununu değiştirmedim bilgisayar 2.5 senedir elimde. Lütfen yardım edin!
 
Cihaz sıcaklıktan dolayı CPU veya GPU frekanslarını geriye çeker. Isınma sorunu varsa sizdeki durumda bu olabilir. AIDA64 veya SpeedFan gibi yazılımlarla cihazınızın CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol edebilirsiniz.
 
AIDA64 programını kullanamıyorumki dostum. Sıcaklıktan dolayı olduğuna eminim yani, termal macun'u hiç değiştirmedim.
 
SpeedFan'ı ücretsiz indirebilirsin. Oyun oynarkenki sıcaklıklarını burada paylaşırsan yorum yapabiliriz. 2.5 senedir hiç toz temizliği ve macun değişimi yapılmadıysa ısınması aşikar.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı