Oyunlarda Donma, Takılma Sorunu!

Leptop kullanmadığım için hiç, o yüzden sökmekle felan uğraşmadım. Sizce bilgisayarın içini açıp toz temizliği ve macun değişimi yapmalımıyım?

Kesinlikle yapmalısınız. SpeedFan'ı unutmayın.

Peki çok teşekkür ederim. SpeedFan değerlerini sizin ile paylaşacağım Asım Bey.

Fazla mesaj attım ama kusura bakmayın, kendim termal macunu değiştirebilirmiyim acaba?

Bence hiç termal macunu değiştirmekle uğraşma çünkü hem zor, hem de elinizdeki macunun kaliteli olması lazım. Bu arada 2.5 senede termal macunun kuruması biraz zor. Bence sadece fan çıkışından elektrik süpürgesi yardımı ile iyice çekin. Vakum ayarı varsa sona getirin ki tozlar iyice gelsin. İlk bunu deneyin ve 1 saat kadar oyun falan oynayın hala daha aşırı ısınıyorsa ya da takılmalar oluyorsa buraya yazın.

Termal macun 1 senede bir değişmesi gereken bir madde.(Çok kaliteli değilse.)
2.5 senelik makinede macun diye bişey kalmamıştır. Çıtır çıtır kurumuştur. Kesinlikle termal macun yenilenmesi gerekir.

Sanırım arkadaşın'da dediği gibi değiştirmek zor termal macunu. İnternette aradım hep dell bilgisayar termal macun değiştiriyorlar, benimki samsung leptop.

samsung-laptop-for-sale.jpg

Bu leptoptan.

Kardeşim ilk defa senden böyle bir şey duydum (Termal macun 1 senede bir değişmesi gereken bir madde) fakat arkadaşın laptopu eski değilse ve önündeki yıllarda kullanmaya devam edecekse daha da önemlisi halen garantisi varsa termal macunu vs. kendisinin değiştirmesini hiç tavsiye etmem. Tabi tecrübesi varsa ve kendine güveniyorsa değiştirebilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı