BLU
Kilopat
Daha fazla
Şu son bir haftadır yaşadığım bir problem. Oyunda durup dururken bir anda FPS yarı yarıya iniyordu ben de Afterburner'i açıp baktım oyunda iken GPU kullanımım yer yer %50'ye kadar düşüyor ve bu çok düşük sistem gereksinimli oyunlarda bile böyle. Örneğin Saints Row The Third'de CPU kullanımım %30 civarı sıcaklığı ise 55 derecelerde ama sanki darboğaz varmış gibi FPS bir anda dibi görüyor. Daha ilginç olan ise mesela uçak ile uçtuğum zaman şehirdeki detaylar geç yükleniyor ve o an kasmaya başlıyor. Aynısı GTA 5 ve Crew 2 için de geçerli. Şehirde özellikle bu olay çok yaşanıyor ama işin tuhaf tarafı Furmark ya da 3Dmark gibi testlerde bu tip bir olaya hiç rastlamadım. Yani GPU kullanımı %96-99 arası.
İstisna olarak da Shadow Of Mordor'da bu sıkıntı hiç yaşanmıyor, üstelik 7GB VRAM tüketiyor. RAM belleklerden şüphelenip Memtest86 ile tarama yaptım sonuç temiz çıktı. Kaspersky Total Security ile bilgisayarı taradım onda da bir şey çıkmadı açıkçası. Bunun neden olduğuyla ilgili hiçbir fikrim yok ve şu an temiz kurulum yapmam da imkansız çünkü önemli verilerimi yedekleyecek bir depolama alanım yok ve temiz kurulum ve SSD erase yapalı 6 ay bile olmadı. Forza Horizon 4'te ise şehir hiç yüklenmiyor bazen yollar bile yüklenmiyor.
İstisna olarak da Shadow Of Mordor'da bu sıkıntı hiç yaşanmıyor, üstelik 7GB VRAM tüketiyor. RAM belleklerden şüphelenip Memtest86 ile tarama yaptım sonuç temiz çıktı. Kaspersky Total Security ile bilgisayarı taradım onda da bir şey çıkmadı açıkçası. Bunun neden olduğuyla ilgili hiçbir fikrim yok ve şu an temiz kurulum yapmam da imkansız çünkü önemli verilerimi yedekleyecek bir depolama alanım yok ve temiz kurulum ve SSD erase yapalı 6 ay bile olmadı. Forza Horizon 4'te ise şehir hiç yüklenmiyor bazen yollar bile yüklenmiyor.