Oyunlarda düşük RAM kullanımı nasıl düzeltilir?

Oyuncu597

Picopat
Daha fazla  
Steam PUBG'de 2K Ultra ayarlarda maçtayken 4 GB RAM kullanıyor. Afterburner'da baktığımda böyle gösteriyordu. Emin olmak için Görev Yöneticisi'nden de baktığım da yine 4 GB kullanıyor. Bunun daha fazla olması gerekmiyor mu? Bunu nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-19 183839.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-19 183839.png
    217,4 KB · Görüntüleme: 33
Kullanılmıyorsa kullanılmıyordur. PUBG çalıştırılması zor bir oyun değil. VRAM daha fazla kullanılıyor olabilir ama.

Aynı ekran kartı ve işlemci ile oyunu oynayan insanlarda minimum 10 GB RAM kullanıyor. VRAM de 6 GB kullanıyor görüldüğü üzere

İşlemci limitliyor gibi. GPU kullanımının, V-Sync açık değilse, %100 olmaması garip.

V-Sync kapalı oynuyorum. 180 Hz monitörüm var. Maksimum 150-200 FPS'leri görüyor zaten. Fazla olmamasına rağmen drop yediğim oluyor. Ayrıca atladıktan sonra ekran kartı kullanımı %99 oluyor. Attığım SS toplanma alanındaydı. Oyun içindeyken de işlemci kullanımı %80 falan oluyor. RX 7800, Ryzen 5 7600 kullanıyorum ve 16 GB RAM'im var.

Aynı ekran kartı ve işlemci ile oyunu oynayan insanlarda minimum 10 GB RAM kullanıyor. VRAM de 6 GB kullanıyor görüldüğü üzere

V-Sync kapalı oynuyorum. 180 Hz monitörüm var. Maksimum 150-200 FPS'leri görüyor zaten. Fazla olmamasına rağmen drop yediğim oluyor. Ayrıca atladıktan sonra ekran kartı kullanımı %99 oluyor. Attığım ss toplanma alanındaydı. Oyun içindeyken de işlemci kullanımı %80 falan oluyor. RX 7800XT, Ryzen 5 7600 kullanıyorum ve 16 GB RAM'im var.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı