Oyunlarda ekran kaydı alma programı

Doğru söylüyorsunuz OBS ile kayıt alan tüm arkadaşlarım düşük fpsden ve oyunun videoda kasmasından şikayetçi.
Ya arkadaşlarınızın sistemleri kötü, yada ayar yapmayı bilmiyorlar. Epey uzun bir süredir OBS kullanarak kayıt alıyorum. Hatta bir aralar Warframe videoları çekip, ufak çaplı yayınlar yapıyordum. FPS düşmesi, kasma? Yaşamadım hiç.

Ya arkadaşlarınızın sistemleri kötü, yada ayar yapmayı bilmiyorlar. Epey uzun bir süredir OBS kullanarak kayıt alıyorum. Hatta bir aralar Warframe videoları çekip, ufak çaplı yayınlar yapıyordum. FPS düşmesi, kasma? Yaşamadım hiç.
120 fps alan arkadaşım OBS açınca 60 fps alıyordu bu çok büyük bir rakam.

120 fps alan arkadaşım OBS açınca 60 fps alıyordu bu çok büyük bir rakam.
Hocam, ısrarcıyım. Ya sistemleri kötüdür, yada ayar yapmayı bilmiyorlardır. Çok uzun süredir 2060 Super ekran kartım ile kullanıyorum OBS'i. Ondan öncesinde ise 745m gibi çer çöp bir ekran kartı ile kullandım. FPS'im 1-2 değişiyorsa değişiyordur. Hadi 10 olsun :D Daha fazlası yok. YouTube kanalımda hala 745m ekran kartımla aldığım kayıtlar duruyor. O zaman aldığım FPS değerlerinin birebir aynısını alarak kayıt alabiliyordum. Laptop biraz fazla kötü olduğu için zaten zor 60 FPS alıyordu, aksiyon anında her şekilde FPS düşüyordu ama OBS bazlı FPS kaybım yoktu.

Hocam, ısrarcıyım. Ya sistemleri kötüdür, yada ayar yapmayı bilmiyorlardır. Çok uzun süredir 2060 Super ekran kartım ile kullanıyorum OBS'i. Ondan öncesinde ise 745m gibi çer çöp bir ekran kartı ile kullandım. FPS'im 1-2 değişiyorsa değişiyordur. Hadi 10 olsun :D Daha fazlası yok. YouTube kanalımda hala 745m ekran kartımla aldığım kayıtlar duruyor. O zaman aldığım FPS değerlerinin birebir aynısını alarak kayıt alabiliyordum. Laptop biraz fazla kötü olduğu için zaten zor 60 FPS alıyordu, aksiyon anında her şekilde FPS düşüyordu ama OBS bazlı FPS kaybım yoktu.
Sizde nasıl oluyor bilemiyorum ama sanırım biz ayar yapmayı bilmiyoruz.

OBS abartılmış bir balon, çöptür. (Normal 100 FPS videoda 20 FPS)

GeForce Experience diyorum ve susuyorum. (Normal 100 FPS videoda 90 FPS.)

Not : Kahkaha emojisi atanlar hayatında 1 saniye oyun sırasında ekran kaydı almamış kişilerdir, veya bugüne kadar GeForce Experience'ı keşfetmemiş kişilerdir.
Zibilyon tane ekran kaydı aldım ama bu kadar saçma bir cümle görmedim.

OBS ile kayıt alınca siyah bir ekranı kayıt ediyordu temiz kurulumla bile denedim benim için OBS hayal kırıklığı oldu. Bandicam en az 20fps le 60fps arası düşüş yaşatmıştı. Açıkçası Action kadar iyi bir uygulama görmedim. Kendi sistemimde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Vaktinde 745m erkan kartım ile aldığım kayıt. OBS üzerinden almıştım kaydı. 720p 60FPS 2800 kbps bitrate. Premiere üzerinde editledim, nvenc kodek ile çıktı aldım. Premiere Pro çıktısı düşük mb sağlamak amacıyla 2200 kbps bitrate ile alındı. İnternetim 0.6 kbps uploada sahip olduğu için dosya boyutunu düşürme ihtiyacı duyuyordum.

Kahkaha atmadım fakat GeForce Experience ve OBS'i kullanmış biri olarak söylüyorum. Her türlü OBS tercih ederim. Katman özelleştirme, pencere seçme, ekrana ekleyebildiğiniz eklentiler, oyun esnasında kamera kullanabilme, yayın açarken platformlara bağlantı kolaylığı... Eğer NVENC kodeği kullanmadan kayıt alıyorsanız, kartınızda yeterince güçlü değilse, tabii ki FPS kaybedeceksiniz. Bundan daha normal bir ş

AMD kullanıcısı olarak ReLive kullanıyorum.

10 numara program.

OBS kapalı iken 60 FPS alıyorum:
1625833076420.png

OBS kayıtta iken de 60 FPS alıyorum:
1625833010621.png

OBS encoder ayarlarım:
1625833205372.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı