Oyunlarda FPS düşmesi

Buyurun hocam.

Bu dediğiniz uygulama bilgisayara zarar verir mi acaba şu an tam ne yaptığınızı anlayamadım araştırdım ama çözemedim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    341,1 KB · Görüntüleme: 45
Tamamdır. Şimdi sırasıyla dediklerimi yapman farz gibi görünüyor.

İlk biraz Undervolt edelim. Sıcaklıkların nereye çıkacağını kestiremiyorum çünkü.

ThrottleStop FIVR sekmesinde ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -65 yapın. Apply'a basın.

Ardından ekranın orta üst kısmında 5 adet birimden bu sefer CPU Core'u seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin yine. Altında Offset Voltage'i göreceksiniz. -65 ayarlayın. Apply'a basın.

Benzer işlemi İntel GPU ve İGPU Unslice için de -40 olarak yapın. Apply'a basın.

FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın.

FIVR sekmesinde tablonun hemen altındaki kutuyu tikleyin. "Disable and Lock Turbo Power Limits"

Non-Turbo Ratio'yu 1 ayarlayın. Apply'a basın.

Options'a girin. ThrottleStop Ana Ekranında kendisi.

PROCHOT Offset'i 5 ayarlayın. OK'a basın.

Birşeyler daha yapabiliriz ama bunlar sıcaklıkları daha da arttırabilir. Cihazın soğutması tam kestiremediğim için şimdilik bunları yapıp tekrar deneyin.
Olmazsa farklı çözümler denemeye çalışacağız.
Buyurun hocam.

Bu dediğiniz uygulama bilgisayara zarar verir mi acaba şu an tam ne yaptığınızı anlayamadım araştırdım ama çözemedim.
Hayır zarar vermez. CPU Tuning yapıyoruz.

Dediklerinizi tek tek uygulayıp size geri dönüş sağlayacağım hocam. Teşekkür ederim şimdiden
@erengore hocam yeni fırsat oluyor yazmaya. Ben duvar kağıdı olarak Microsoft'tan slaytlı bir duvar kağıdı kulanıyordum. Dün aklıma o geldi ben bu slaytı masaüstü arka planı yaptığımdan beri FPS düşmesi yiyordum acaba bundan kaynaklı mı diye denedim. Meğerse bu arka planı slaytlı olarak yaptığımdan dolayı FPS düşmesi yiyormuşum. Neredeyse oyunda 1 dakika arayla FPS düşmesi söz konusuydu buna paralel olarak slayttaki resimlerin değişmesi de 1 dakikaya ayarlıydı. Onu kaldırıp normal bir arka plan ekleyince çok şükür FPS düşmesi derdim bitti. Sizde çok uğraştınız yardımcı olmaya çalştınız çok teşekkür ederim. Sorunum çözüldü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…