Tamamdır. Şimdi sırasıyla dediklerimi yapman farz gibi görünüyor.
İlk biraz Undervolt edelim. Sıcaklıkların nereye çıkacağını kestiremiyorum çünkü.
ThrottleStop FIVR sekmesinde ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -65 yapın. Apply'a basın.
Ardından ekranın orta üst kısmında 5 adet birimden bu sefer CPU Core'u seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin yine. Altında Offset Voltage'i göreceksiniz. -65 ayarlayın. Apply'a basın.
Benzer işlemi İntel GPU ve İGPU Unslice için de -40 olarak yapın. Apply'a basın.
FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın.
FIVR sekmesinde tablonun hemen altındaki kutuyu tikleyin. "Disable and Lock Turbo Power Limits"
Non-Turbo Ratio'yu 1 ayarlayın. Apply'a basın.
Options'a girin. ThrottleStop Ana Ekranında kendisi.
PROCHOT Offset'i 5 ayarlayın. OK'a basın.
Birşeyler daha yapabiliriz ama bunlar sıcaklıkları daha da arttırabilir. Cihazın soğutması tam kestiremediğim için şimdilik bunları yapıp tekrar deneyin.
Olmazsa farklı çözümler denemeye çalışacağız.
Buyurun hocam.
Bu dediğiniz uygulama bilgisayara zarar verir mi acaba şu an tam ne yaptığınızı anlayamadım araştırdım ama çözemedim.
Hayır zarar vermez. CPU Tuning yapıyoruz.