Her oynadığım oyunda FPS düşmesi yaşıyorum. Lütfen bu konuda bilgisi olan kişilerin yardımcı olmasını istiyorum. Az para vermedim bu sisteme. Böyle şeyler yapması normal değil. Oyunun durduk bir yerinde veya ani hareketlerde cidden rahatsız edecek şekilde, akıcılığı bozacak ve hatta 144Hz etkisini bile ortadan kaldırabilecek şekilde düşüş yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Sağolun.
Dediğin şeyi yapabilmeye çalıştım. Tam olarak, böle şeyleri cidden çok anlamıyorum ama raporu tarayıcı olarak upload etmiş olabilirim. Eğer açılmazsa başka bir şekilde tekrardan upload edebilirim. Bu arada aşağıdaki linkte ön izlemeden baktım yanında farklı bir alfabe var tam olarak anlamadım ama link çalışıyor.
Bu arada sıklıkla bu oyunları oynuyorum CS:GO, PUBG. Tabi GTA 5, Rocket League, vb. oyunlarda var oynadığım. Cidden artık bu FPS drop sorunu ciddi bir sıkıntı olmaya başladı. Oyunlardan zevk alamaz oldum. Lütfen derdime bir yardımcı olun. Teşekkürler
Sizce neden olabilir? Oyunlarda MSI Afterburner yazılımının OSD bilgisinde "lim-voltage" yazıyor ve bu yazdığı andan itibaren sistem donmaya kasmaya başlıyor. Her oyunda bu oluyor. Sentetik testlerde ekran kartı coil whine yapsa da FPS sabit ve olması gerektiği gibi. Yalnızca oyunlarda oluyor. Bana garip geldi.
Sizce neden olabilir? Oyunlarda MSI Afterburner yazılımının OSD bilgisinde "lim-voltage" yazıyor ve bu yazdığı andan itibaren sistem donmaya kasmaya başlıyor. Her oyunda bu oluyor. Sentetik testlerde ekran kartı coil whine yapsa da FPS sabit ve olması gerektiği gibi. Yalnızca oyunlarda oluyor. Bana garip geldi.
Farklı bir şekilde kontrol edilmiyorsa bildiğim şekilde oyuna girince her şeyi kapatıyorum ama dediğim gibi farklı bir şekilde kapatmamız gerekiyorsa onu bilmiyorum.
Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Bulunmakta olan RAM'leriniz aynı marka aynı model mi? Ayrıca önceki cevaplarda dedikleri gibi HDD kaynaklı bir sorun olabilir. Tanımadığınız sitelerden indirme işlemi yaptınız mı? Bu problem belli bir süredir mi var yoksa bilgisayarı kullanmaya başladığın günden beri mi var?