Oyunlarda GPU Kullanımı Düşüklüğü

Aynı sorunu bende yaşıyorum benim ki laptop. Oyun haricinde işlemci kendi hızında ancak oyunu açtığım an itibaren hız kilitleniyor ve turbo boost kapalı oluyor sanırım. Çünkü hız turbo boost'suz şekilde çalışıyor ilginç şekilde.
Aynen bu sorun dostum. Ben hız sabitleyici programla denedim. 1 saat sonra falan mavi ekran hatası aldım.

Bence bu gayet normal bir durum. Benimde normal kullanımda işlemci hızı 3,4 ghz lere çıkıyor fakat oyunda iken 2.49 gjz varsayılan hıza düşüyor, fakat oyunu etkileyen bir durum yok.

Bence bu gayet normal bir durum. Benimde normal kullanımda işlemci hızı 3,4 ghz lere çıkıyor fakat oyunda iken 2.49 gjz varsayılan hıza düşüyor, fakat oyunu etkileyen bir durum yok.
Ben hız sabitleyici ile 3.20 GHZ'ye sabitledigimde oyun çok akıcı oluyor. Ama 2.49 GHZ'ye sabitlediginde oyun takılıyor.

Ben laptopumda bu tarz bir sıkıntı yaşamadım ve bence normal değil sonuçta TurboBoost işlemci yük altında olduğunda daha performanslı çalışsın diye yapılmış bir teknoloji ve oyun oynarken tam anlamıyla en gerekli an bu teknoloji için.

Bunun kapatılıyor olması bence anlamsız ve yazılımsal bir problem. Laptop üreticilerinin sağlamış olduğu oyun yazılımları içinden bir ayar da olabilir bunu tetikleyen. Mesela MSI için konuşuyorum Gaming Center içinden yüksek performansı seçince frekanslar artıyor ve yüksek kalıyor aynı şekilde fanlar da kendilerini yüksek sıcaklıklara hazır olacak şekilde ayarlıyor.

Lenovo'nun da benzer programı varsa programı yükleyerek biraz kurcalayabilirsin.

Ben laptopumda bu tarz bir sıkıntı yaşamadım ve bence normal değil sonuçta TurboBoost işlemci yük altında olduğunda daha performanslı çalışsın diye yapılmış bir teknoloji ve oyun oynarken tam anlamıyla en gerekli an bu teknoloji için.

Bunun kapatılıyor olması bence anlamsız ve yazılımsal bir problem. Laptop üreticilerinin sağlamış olduğu oyun yazılımları içinden bir ayar da olabilir bunu tetikleyen. Mesela MSI için konuşuyorum Gaming Center içinden yüksek performansı seçince frekanslar artıyor ve yüksek kalıyor aynı şekilde fanlar da kendilerini yüksek sıcaklıklara hazır olacak şekilde ayarlıyor.

Lenovo'nun da benzer programı varsa programı yükleyerek biraz kurcalayabilirsin.
Hocam hız aşırtma programı var. Akşam onu kurcalayacagim. Mavi ekran hatasinin da önceki formattan sonraki dosyaları save yapmıştım. Bundan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Akşam deneyeceğim. Sonra konuyu temize çekeceğim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı