Oyunlarda güç kaynağı ısınması

Fortnite optimize bir oyun, sistemin tamamını tüketmek üzere tasarlanmış, işlemciye aşırı yüklenmez ama yine de yüksek fps alacağınız için güç tüketimi yüksek olur.
Aynı senaryo CS GO için de geçerli; onu da deneyin.

Fortnite optimize bir oyun, sistemin tamamını tüketmek üzere tasarlanmış, işlemciye aşırı yüklenmez ama yine de yüksek fps alacağınız için güç tüketimi yüksek olur.
Aynı senaryo CS GO için de geçerli; onu da deneyin.
CS:GO'da herhangi bir ısınma söz konusu değil. Anlık takılmalarda olmuyor. Ayrıca anlık takılmalar Fortnite ve PUBG MOBILE'de de mevcut değil. Performansımda hiçbir şekilde bir düşüş olmuyor. Anlık takılmalar da olmuyor.

Güç kaynağını yeni aldım. Tozlanmadı parça temiz. Fakat sistem boştayken elimi arkadaki deliklere yaklaştırdığımda havayı çok az hissediyorum. Kargodayken herhangi bir sorundan dolayı fan yavaş dönüyor olabilir mi? Ek olarak Fortnite ve PUBG MOBILE'de ısınıyor. Diğer oyunlarda hiçbir sorunum yok. Tekrar ekleme yapayım ısınmasına rağmen herhangi bir drop, FPS düşüklüğü vesaire olmuyor.
Elbette bilgisayarda çalışan her parça ısınır. PSU'nın hava kanallarındaki deliklerden sıcak hava gelmesi normal bir olaydır. PSU fanları yüklenmeye ve ısıya bağlı olarak çalışırlar. Fakat ayrıca Fortnite ve PUBG Mobile'de ısınmasının sebebini anlamadım. CS:GO oynarken fan hızı ne durumda dışarıdan görebildiğiniz şekilde. Belki de PUBG Mobile bilgisayara fazla yük bindirmediği için PSU fanı çalışmaya gerek duymuyordur ve çıkan sıcaklık normaldir.

Elbette bilgisayarda çalışan her parça ısınır. PSU'nın hava kanallarındaki deliklerden sıcak hava gelmesi normal bir olaydır. PSU fanları yüklenmeye ve ısıya bağlı olarak çalışırlar. Fakat ayrıca Fortnite ve PUBG Mobile'de ısınmasının sebebini anlamadım. CS:GO oynarken fan hızı ne durumda dışarıdan görebildiğiniz şekilde. Belki de PUBG Mobile bilgisayara fazla yük bindirmediği için PSU fanı çalışmaya gerek duymuyordur ve çıkan sıcaklık normaldir.
Sistemim bu oyunlar için minimum gereksinimde olduğu için olabilir mi? Sizin söylediğiniz gibi kanallardaki deliklerden sıcak hava geliyor. CS:GO'da hiç sorunum yok. Diğer oyunlarda da performans açısından hiçbir sorunum yok. Fanı güç kaynağının içindeki parçalardan dolayı çok zor görüyorum. Bu kanallardaki deliklerden sıcak hava gelmesi ve performansımın hiç düşmemesi normal diyebiliriz o zaman değil mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı