Oyunlarda i5-10400F %10 kullanılıyor

KeremYanmaz96

Hectopat
RAM
16
Ekran kartı
GTX 1050 Tİ
İşlemci
İ5 10400F
Merhaba. CS:GO, Valorant, Rust, PUBG gibi işlemciyi kullanmayı seven oyunlarda girdiğimde 2 gündür %5-10 arasında kullanıyor ve bu da benim performansımı düşürüyor dengeli kullanmadığı için. Normalde mesela CS'de 300 FPS alırken işlemci kullanmadığı için 55-60 FPS alıyorum. Masaüstünde işlemci kullanımım normal ama oyunlarda ekran kartına yük biniyor işlemciyi kullanmıyor, ekran kartı %100 kullanıyor işlemciyi kullanmıyor. Neden? Bu sorun 2-3 gündür var.

Yüksek ekran çözünürlüğünde oynuyorsanız 4K gibi CPU'ya pek yük bindirmez GPU'ya yük bindirir ağırlıklı. Ekran çözünürlüğünüzü de belirtirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz forumdaki arkadaşlarla. Oyunlardaki ekran çözünürlüğü monitörünüz ile aynı mı onu kontrol edebilir misiniz? Nvidia bazen optimize ederken otomatik olarak monitörün çözünürlüğün dışına çıkabiliyor. Ben yanlış yere de parmak basıyor olabilirim. Hastaya uzaktan tedavi etmeye benziyor şu an. Belki sorun yazılımsal değildir fiziksel bir durumda gerektiriyor olabilir. PSU'dan anakarta gelen CPU besleme kablosu tam takılı değildir veya eksik kablo vardır.

Son düzenleme:
Yüksek ekran çözünürlüğünde oynuyorsanız 4K gibi CPU'ya pek yük bindirmez GPU'ya yük bindirir ağırlıklı. Ekran çözünürlüğünüzü de belirtirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz forumdaki arkadaşlarla. Oyunlardaki ekran çözünürlüğünü monitörünüz ile aynı mı onu kontrol edebilir misiniz? Nvidia bazen optimize ederken otomatik olarak monitörün çözünürlüğün dışına çıkabiliyor.
1050 Ti ve 4K 🙂 .

Bahsetmeye çalıştığım şuydu 1080P monitörü vardır konu sahibinin, oyunu optimize ederken Nvidia GF Experience 2144P'ye atıyor çözünürlüğü. O sorun olmuş olabilir. Karışıklık olmasın yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı