Oyunlarda ilerledikçe FPS Düşüyor

Recx and Flex

Hectopat
Yer
İzmir
Format attıktan sonra tüm oyunlarda FPS azaldı veya böyle sorunlar çıkmaya başladı.

LoL'de 120 FPS başlayan değerler 5. dakikaya gelince 80, 14. dakikadan sonra 50 FPS'e düşüp takılmalar başlıyor.

Bütün sürücüler güncel. MSI Afterburner değerleri normal formattan önce ve sonrası ikisine de karşılaştırdım. Sıcaklıktan dolayı bir düşüş yok.

Chipstleriniz güncel mi? Laptop üreticinizin sitesinden bütün sürüclüleri indirip kurun. Sıcaklıkları bize de söyler misiniz zahmet olmazsa? Bu sorun ya sıcaklıktan olur ya da laptopun takılı olduğu şarj makinesi yeterince güç veremiyor diye olur. Bataryanız şarj oluyorsa %100 olsun ve sarjdan çıkarmayın FPS düşünce de şarjın kaça düştüğüne bakın(muhtemelen sarja takılı olduğu halde pili düşecektir).

RAM ile alakalı olabilir. Arkada RAM'i yiyen bir şey varmış gibi geldi bana. Fakat dediğine göre değerler eskisinden farklı değilmiş. Çözüm konusunda emin olamadım. Şu anlık verebileceğim yardım bu kadar.

Chipstleriniz güncel mi? Laptop üreticinizin sitesinden bütün sürüclüleri indirip kurun. Sıcaklıkları bize de söyler misiniz zahmet olmazsa? Bu sorun ya sıcaklıktan olur ya da laptopun takılı olduğu şarj makinesi yeterince güç veremiyor diye olur. Bataryanız şarj oluyorsa %100 olsun ve sarjdan çıkarmayın FPS düşünce de şarjın kaça düştüğüne bakın(muhtemelen sarja takılı olduğu halde pili düşecektir).
Sıcaklık değerleri:
95 derece cpu ve 3000 MHz de çalışması gerekirken 2000 MHz çalışıyor oyun ilerledikçe 1800 Mhz oluyor. Sorun bu yüzden büyük ihtimalle.
Gpu 83 derece frekans değeri çok iyi sabit.
Chipsetim güncel.
Hocam buradan hangilerini indireceğim chipset bölümünde bir sürü sürücü var SS atarak söyler misiniz?

Sıcaklık değerleri:
95 derece cpu ve 3000 MHz de çalışması gerekirken 2000 MHz çalışıyor oyun ilerledikçe 1800 Mhz oluyor. Sorun bu yüzden büyük ihtimalle.
Gpu 83 derece frekans değeri çok iyi sabit.
Chipsetim güncel.
Hocam buradan hangilerini indireceğim chipset bölümünde bir sürü sürücü var SS atarak söyler misiniz?
95derece... o yüzden düşüyor FPS demiştik size.
Termal macunu değiştirip temizlemeyi deneyebilirsiniz hem sıcaklık düşer hem ses hem de fps artar.

Hepsinde en üsttekileri indirin en yenileri onlardır.
Chipset derken driver kastettiniz sanırım? Chipset zaten yazıyor bir tane gözüküyor.
Altta da gördüğünüz en önemli driverlar wifi-network-chipset hepsinde ilk olanı indireceksiniz.

Dosya Ekleri

• drvr.PNG
    drvr.PNG
    34,9 KB · Görüntüleme: 53
Sıcaklık değerlerinizden dolayı bir düşüş olmadığını belirtmiştiniz. Ama açıkça söyleyebilirim ki sorun sıcaklığınızın çok yüksek olması. Fiziksel veya donanımsal olarak bu ısınmayı çözmelisiniz.

Editledimk oraya tekrar bakabilirsiniz ilkini indireceksiniz ss de attım 3'ünde de altında indir yazanları seçin
Hocam bu laptop için bakar mısınız? Kafam karıştı kendi laptobum için attım zaten orda tek bir tane sürücü var fakat buna bakar mısını?

Çok zor değil driver indirmek üstüne bir kere tıklayın en üstte çıkanı indirin işte yanında mesela Bilmeney(21) falan yazıyorsa en üsttekini indireceksiniz yani en güncelini.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı