Oyunlarda İşlemci yetersizliği

İşlemciler i3-i5-i7 diye ayrılmaz modellere göre ayrılır. Bugün çıkan i3 6100 işlemci önceki neslin i5 4460' ına denktir. Ekran kartına göre işlemci alınır ne çok nede fazla alınmalıdır bana göre.
i5 4460 islemcim var hazir kasa pc hp ekran kartini degistirmek istiyorum tabi psu da ne önerirsiniz acaba?

Oyunlarda çekirdek sayısı önemlidir.Gerçek şu ki oyunların hepsi hypertreadingi desteklemiyor.Bir i3 4130 u ele alalım.1.4 milyar transistörü var.Çekirdek başına 700 milyon transistör yapıyor.Birde fx 6100'ü ele alalım 1.6 milyar transistörü var ama çekirdek başına 265 milyon düşüyor ve oyunlar 6 çekirdek kullanmadığı için i3 tokatlıyor siz fps farkı yok diyorsunuz ama o olay ekran kartına göre değişir.i3 6100 e gtx 1070 takın bir de i5 6500'e.

* i3 minimun
* i5 orta
* i7 ultra

Açıkça seviyeler bu şekilde. İşlemci seviyesine göre de ekran kartı ve ram ile desteklemek lazım. 1080Ti alıp i3 e koysan bile işlemcin desteklemiyorsa işine yaramayacaktır.

1.jpg

Doom 4 de Intel 1151 ve 20011v3 arasında minimum ve tavsiye edilen ayarlarda ki performans farkı ciddi olarak gösteriyor.

Desteklemiyorsa yanlış bir tanım destekler ama darboğaz olur.i3 ile gtx 1070 darboğaz yapar mesela.Yani i3 ile 1070 kullanırsan tam performans
alamazsın.

BF'1'i İ3'le oyna bakalım ne oluyor. Yeri geliyor 4 çekirdekli işlemci bile yetmiyor oyuna, gelmiş birde i3'ü savunuyorsunuz. i3'ü savunmayın burada artık çift çekirdek devri bitti. Oyun odaklı sistem topluyorsanız Bu devirde min. 4 çekirdekli işlemci alınır. Multimedya ağırlıklı sistem için i3 alınır orası ayrı, Ht'nin oyunlarda ciddi derecede etkisi olmadığını herkes biliyor. donanımhaber'de test dahi yapıldı.

İ5 Fanboyu değilim, gerçekleri yazıyorum, burada tabi i5'i savunucam, oyun odaklı sistemlerde i3'ü mü savunayım. Zamanında i3 3220 kullanmış birisi olarak yediğim fps dropların haddi hesabı yok. işlemciyi değiştirince sorun düzelmişti. burada yanlış bilgi vermeyin bu yorumları görüp millete i3 aldırıyorsunuz. yok tek çekirdek performansı muazzam muhteşem diye, ardından millet fps dropları yiyince başlıyor küfüre. son çıkan, popüler oyunlara bakın bakalım min. sistem gereksinimi nedir. (BF1, WatchDogs 2, Witcher 3, Gta V, Fallout 4, Doom, Just Cause 3, )

#Oyunlarda Hyper Threading Etkisi Kullanıcı Testleri#
I5 4460 islemcim var hazir kasa ekrankarti ve psu tavsiyeniz nedir? Bende gta battilfield assasian vs oyynlari seviyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı