Oyunlarda kaplamalar geç yükleniyor

273047

Hectopat
Ben sistemimi yeni aldım ve bir sıkıntı daha çıktı. 16 GB RAM'lı, 1660 Ti'lı, Ryzen 5 2600'lü bir sistem fakat hangi oyuna girersem gireyim kaplamalar ya geç geliyor ya da hiç gelmiyor. Ben HDD'den şüpheleniyordum Paladins oyununu SSD'ye yükledim ama bir fark olmadı. GTA 5'i son ayarlarda oynuyorum ama ağaçların yanına gidince ağaçlar dümdüz oluyor yani yüklenmiyor.

HDD'den olmadığına göre RAM'da biraz şüpheliyim. Anakartımda 4 RAM slotu var, fakat bilgisayarcı abiler RAM'leri yan yana koydu benim bildiğim bir tane aralık bırakmaları lazım diye biliyorum.

Anakartım Gigabyte B450 GAMING X ama 4 RAM slotlu versyonu. Bu sadece Paladins oyununda eğer ayarları fullemezsem böyle GTA 5'de falan ise ileri kaplamalar gelmiyor ama ayarlarım fullde PUBG'de ağaçlar gelmiş gibi gibi sorunlar şu an RAM'den şüpheliyim.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür sorunlar genelde HDD'den kaynaklanabiliyor ama SSD'ye aldığınızda bile fark etmemiş. Dediğiniz gibi RAM'ler genelde 2-4 veya 1-3 şeklinde slotlara takılır. Anakart kitapçığından kontrol edip RAM'leri uygun şekilde takın. Muhtemelen 2. ve 4. slotlara takılıyordur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı