Arkadaşlar ben Unity3D ile bir oyun yapmak istiyorum ve bunun içinde javascript öğrenmek istiyorum fakat internette "Javascript dersleri" veya "Javascript tutorial" diye arattığımda web programlamada kullanılan javascript çıkıyor. Oyunlarda kullanılan javascript'in farklı bir adımı var?
Yardımcı olmucak ama maya kullanıyorum. O kadar bilgili değilim. Maya da sabit kodlar var. Açıkçası bir web developer olarak fonksiyon yazmaya kalktım. Bir if else kontrol yapısını Maya'ya uyarlayana kadar 5-6 kez düzenlemiştik. Javascriptin unity için ayrı bir adı olduğunu zannetmem. Unity'de js farklı bir şekilde kullanılıyor olabilir desem ne kadar doğru olur bilemem. Yalnız javascript zaten bir web üzerine bir yazılım dili olduğundan o tür sonuçlar çıkacaktır. Onların faydası olucak çünkü javascripti başka şekillerde kullanamazsın.
Dostum javascript kodu çok geniş bir koddur evindeki buzdolabı bile javascript ile kodlanmıştır. Bu sebeple her alana ayrı bir ad vermişler ( yani ben öyle biliyorum ) unity için olanı ise unityscript, bu adla aratırsan kaynak bulursun.