Oyunlarda kullanılan javascript'in farklı bir adı mı var?

İbrahim DURAN

Hectopat
Arkadaşlar ben Unity3D ile bir oyun yapmak istiyorum ve bunun içinde javascript öğrenmek istiyorum fakat internette "Javascript dersleri" veya "Javascript tutorial" diye arattığımda web programlamada kullanılan javascript çıkıyor. Oyunlarda kullanılan javascript'in farklı bir adımı var?

Java diye bir programlama dili var. Javascript ayrı. Unity'yi bilmem ama Java dili öğrenmek istiyorsan, Java diye aratmalısın.

Yardımcı olmucak ama maya kullanıyorum. O kadar bilgili değilim. Maya da sabit kodlar var. Açıkçası bir web developer olarak fonksiyon yazmaya kalktım. Bir if else kontrol yapısını Maya'ya uyarlayana kadar 5-6 kez düzenlemiştik. Javascriptin unity için ayrı bir adı olduğunu zannetmem. Unity'de js farklı bir şekilde kullanılıyor olabilir desem ne kadar doğru olur bilemem. Yalnız javascript zaten bir web üzerine bir yazılım dili olduğundan o tür sonuçlar çıkacaktır. Onların faydası olucak çünkü javascripti başka şekillerde kullanamazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum javascript kodu çok geniş bir koddur evindeki buzdolabı bile javascript ile kodlanmıştır. Bu sebeple her alana ayrı bir ad vermişler ( yani ben öyle biliyorum ) unity için olanı ise unityscript, bu adla aratırsan kaynak bulursun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı