Oyunlarda ping yüksek

yigitminer

Hectopat
Daha fazla  
İnternet 50 Mbps ama oyunlarda pingim yüksek. Mesela başka bir 50 Mbps interneti olan biri Valorant'ta 10 ping alıyor ben 22-21 ping alıyorum bu çok fark ediyor. Bir tek Valorant için değil her oyunda pingim olması gerektiğinden yüksek.

Modem: Türk Telekom.

Kabloyla bağlı değilsen bağlamalısın, bir de altyapıya ve servera olan uzaklığa bağlı olarak da ping değilebiliyor. Mesela ben 100 mbps fiber kullanıyorum ona rağmen 70-80 ping arasında alıyorum...

Öncelikle Ethernet kablosu ile bağlanmıyorsanız en kısa sürede bir şekilde Cat6 bir kablo ile modeme bağlanın. Modeminize gelen telefon hattı kablosunda kutudan size gelene kadar ek yerleri varsa bu eklerin iyi yapıldığına emin olun veya çok fazla ek varsa olabildiğince tek parça tutarak yeni telefon kablosu döşetin. Bunlara ek olarak arada bir modemi 1015 saniye fişten çekip sonra tekrar çalıştırmak modemi rahatlatıyor. Fazla ısınan modemlerin çipleri de yavaşlamaya neden olabiliyor. Eğer modem çipi üzerinde bir soğutma bloğu varsa blokla çip arasına termal macun eklemek veya yenilemek işe yarayabiliyor. Sonrasında durum artık Hizmet Sağlayıcınızla veya modeminizin kalitesiyle alakalı. Çünkü bu adımları gerçekleştirerek zaten elinizden geleni yapmış oluyorsunuz sizin tarafınızda. Modeme bağlı cihaz sayısı da interneti bölüştürdüğü için Ping'i yükseltebilir.

Öncelikle Ethernet kablosu ile bağlanmıyorsanız en kısa sürede bir şekilde CAT6 bir kablo ile modeme bağlanın. Modeminize gelen telefon hattı kablosunda kutudan size gelene kadar ek yerleri varsa bu eklerin iyi yapıldığına emin olun veya çok fazla ek varsa olabildiğince tek parça tutarak yeni telefon kablosu döşetin. Bunlara ek olarak arada bir modemi 1015 saniye fişten çekip sonra tekrar çalıştırmak modemi rahatlatıyor. Fazla ısınan modemlerin çipleri de yavaşlamaya neden olabiliyor. Eğer modem çipi üzerinde bir soğutma bloğu varsa blokla çip arasına termal macun eklemek veya yenilemek işe yarayabiliyor. Sonrasında durum artık Hizmet Sağlayıcınızla veya modeminizin kalitesiyle alakalı. Çünkü bu adımları gerçekleştirerek zaten elinizden geleni yapmış oluyorsunuz sizin tarafınızda. Modeme bağlı cihaz sayısı da interneti bölüştürdüğü için Ping'i yükseltebilir.

Türk Telekom'u dün aradık, Modem arıza talebi oluşturduk. 48 Saat içerisinde ilgileniceklerini söylediler bakalım ne olur? 1015 Saniye fişten çekip geri takma işlemini de uygularım. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı