Oyunlarda R5 7500F 90 dereceleri görüyor

MSI Afterburner değerleri şöyle.

hocam stok fan kullanıyorum
İşlemci %25 kullanımla 79 watt çekiyor bu garip. Aynı işlemciye sahibim. Anakartımda b560m a wifi sistemimiz hemen hemen aynı. Ya fan montajında sıkıntı var yada biosda PBO ayarlarında bi terslik olabilir. Çok dandik macun kullanılsa bile bu dereceleri görmemesi lazım ki stok fanın üzerinde sürülü gelen macun gayet yeterli. Biosu güncelle PBO ayarlarına göz gezdir bazen anakartta varsayılan dışı ayarlanmış olabiliyor. Bu işlerden pek anlamam dersen eğer aldığın yere gitmekte fayda var. Kış ayında bu dereceler çok fazla kısa zamanda da güzel bi soğutucu alman şart.

İşlemci %25 kullanımla 79 watt çekiyor bu garip. Aynı işlemciye sahibim. Anakartımda B560M a Wi-Fi sistemimiz hemen hemen aynı. Ya fan montajında sıkıntı var ya da BIOS'da PBO ayarlarında bir terslik olabilir. Çok dandik macun kullanılsa bile bu dereceleri görmemesi lazım ki stok fanın üzerinde sürülü gelen macun gayet yeterli. BIOS'u güncelle PBO ayarlarına göz gezdir bazen anakartta varsayılan dışı ayarlanmış olabiliyor. Bu işlerden pek anlamam dersen eğer aldığın yere gitmekte fayda var. Kış ayında bu dereceler çok fazla kısa zamanda da güzel bir soğutucu alman şart.

Hocam işlemcide bir bozukluk falan yoktur değil mi pek anlamıyorum bu işlerden çünkü sadece BIOS'tan ayar mı yapılması lazım veya sıvı soğutucu mu alınmalı.

Sa
Hocam işlemcide bir bozukluk falan yoktur değil mi pek anlamıyorum bu işlerden çünkü sadece BIOS'tan ayar mı yapılması lazım veya sıvı soğutucu mu alınmalı.
İşlemci de sorun olduğunu sanmıyorum çok düşük en son ihtimal. Sıvı soğutma şart değil ben kule tipi kullanıyorum oyunda max 60 65 derece. İleride işlemci yükseltirim dersen ileri dönük kaliteli bi sıvı soğutma veya 2 fanlı kule tipi alınabilir. Önce bios ayarlarına bakmak lazım çünkü anlamsız şekilde düşük kullanımda çok fazla watt harcıyor. Ben hiç bir oyunda 79 80w görmedim kendi sistemimde. Max 65watt olmuştur.

Sa.

İşlemci de sorun olduğunu sanmıyorum çok düşük en son ihtimal. Sıvı soğutma şart değil ben kule tipi kullanıyorum oyunda Max 60 65 derece. İleride işlemci yükseltirim dersen ileri dönük kaliteli bir sıvı soğutma veya 2 fanlı kule tipi alınabilir. Önce BIOS ayarlarına bakmak lazım çünkü anlamsız şekilde düşük kullanımda çok fazla watt harcıyor. Ben hiçbir oyunda 79 80W görmedim kendi sistemimde. Max 65watt olmuştur.

Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan aldım yarın gitmeyi düşünüyorum onlara bu olayı nasıl anlatmalıyım.

Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan aldım yarın gitmeyi düşünüyorum onlara bu olayı nasıl anlatmalıyım.
Olması gerektiğinden daha sıcak çalıştığını söyle orada deneyin bizzat görsünler. Soğutucu montajını da kontrol ettir. Hazır sökmüşken macun yenilet. Bios ayarlarına da baktır ama anlarlar mı bilmiyorum. Sanırım pek bu konuya hakim değilsiniz yaptırabildiğiniz her şeyi yaptırın bios vs güncelletin.

Bugün vatana gidip sordum aslında stok fan 7500F işlemci 90 derecede çalışıyor oyundayken boşta iken 60 derece stok fan oldugu ıcın normal dediler ama yarın gidip senin yazdıklarını da söyleyeceğim.

Bugün vatana gidip sordum aslında stok fan 7500F işlemci 90 derecede çalışıyor oyundayken boşta iken 60 derece stok fan oldugu ıcın normal dediler ama yarın gidip senin yazdıklarını da söyleyeceğim.
7500f için zaten stok fan kullanmak intihar bunu biliyoruz ama beni şüphelendiren hem kış ayında olmamız hemde attığın görselde yüzde 25 kullanımda 80w güç çekmesi. Eee haliyle işlemci ısınacaktır. Kule tipi taktırmanı tavsiye ediyorum vatanda eksiksiz tüm derdini anlat umarım işi bilen biri denk gelir sorunun çözülür. Kolay gelsin.

Arkadaşlar sorun çözüldü sıvı soğutucu aldım boşta iken 40 derecede çalışıyor artık, yakın zamanda oyun testini de yapacağım bir sıkıntı çıkacagını zannetmiyorum teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı