Oyunlarda son 30 saniyeyi kayıt etmek

Samet Kırıcı

Centipat
Katılım
9 Mart 2022
Mesajlar
292
Çözümler
1
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarım
Merhaba iyi sosyaller.
Sorun mu desem veya soru mu desem bilemedim ben Valorant veya birkaç oyun için son 30 saniye veya son 1 dakikayı kaydetmesi çok iyi bir özellik. Fakat benim ekran kartım RX 6500 XT olduğu için bu özelliği kullanamıyorum yani ekran kartımda encoding özelliği yok. OBS'ten filan normal CPU üzerinden kayıt alabiliyoırum.
Sorum şu son 30 saniyeyi 1 dakikayı kayıt edebileceğim bir uygulama veya herhangi bir şey var mı?
İyi günler diliyorum.
 
Sanırım Xbox game bar'da böyle bir özellik vardı. Deneyin isterseniz.
Bilgisayarınız donanım gereksinimlerini karşılamıyor hatası alıyorum.
AMD kartlarda çalışıyor diye görmüştüm. Encoding olayı hakkında fikrim yok.
Maalesef çalışmıyor Geforce experience sadece NVDİA ekran kartları için çalışır durumda.
AMD ekran kartı olan biri Geforce experience yükleymez yani.
 
Hocam anlamadığım bir konu var. Bir oyunun son 1 dakika veya son 30 saniyesinin geldiğini nasıl anlayacak ki. Bence programlar baştan video çekip son 30 saniyesini kırpıyor. Siz de öyle yapabilirsiniz. (Obs örnek olarak verilebilir.)
 
Hocam anlamadığım bir konu var. Bir oyunun son 1 dakika veya son 30 saniyesinin geldiğini nasıl anlayacak ki. Bence programlar baştan video çekip son 30 saniyesini kırpıyor. Siz de öyle yapabilirsiniz. (Obs örnek olarak verilebilir.)
Ama şöyle bir konu var ben bir oyunu 1 saat oyunuyorum 1 saat boyunca kayıt yapacağım neredeyse 3-4 GB demektir ve FPS düşüklüğü olacak fakat bu özellik olan arkadaşlarımda 1 dakikayı kayıt edip 100MB yer kaplıyor ve video kayıtı kadar fps düşürmüyor.
 
Ama şöyle bir konu var ben bir oyunu 1 saat oynuyorum 1 saat boyunca kayıt yapacağım neredeyse 3-4 GB demektir ve FPS düşüklüğü olacak fakat bu özellik olan arkadaşlarımda 1 dakikayı kayıt edip 100 MB yer kaplıyor ve video kayıtı kadar FPS düşürmüyor.

Selam zamanında bende de vardı RX 6500 XT ve 2 yıl önce yine Technopat'ta paylaşılmış Çözüldü: Encode olmayan ekran kartında kayıt alma 2. sayfada çözüme kavuşuyor ama garanti koşulları gibi önemli şeyleri etkiler mi bilemiyorum vebalini almak istemem. İstersen bir oku.
 
Hocam hâlâ arıyor musun bilmiyorum ama AMD Software üzerinden "Kayıt ve Yayın" bölümünde ayarlar kısmında ortam bölümünde "Görüntü Tekrarı" diye bir özellik var. Bunu etkin hale getirin daha sonra uygulamanın sağ üstünde bulunan çarka (ayarlar) tıklayın ve "Kısayol Tuşları" sekmesine gdiin. Biraz aşağıda "Ortam Kısayol Tuşları" bölümünü görüceksiniz oradan istediğiniz tuşa atama yapabilirsiniz. Bu özellik yeni midir bilmiyorum 2023 yazından beri AMD kullanıyorum ve şuan ihtiyaç duymaya başladım daha önce de gözüme çarpıyordu fakat işim olmuyordu. Hâlâ lazımsa anlattığım şekilde aktif edebilirsiniz, Hayırlı günleriniz olsun. (18.04.2024)
 

Geri
Yukarı