Oyunlarda ufak siyah noktalar şeklinde görüntü bozulmaları

İşletim sistemi
Windows 10

McLovin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar,

Yakın bir zamanda sistem topladım ve oyunlarda böyle bir görüntüyle karşılaşmaktayım. Gölgelerde, uzak nesnelerde genel olarak bir bozulma var. Böyle siyah ufak noktalar şeklinde. Tam olarak anlatamadım ama görsellere bakınca anlayacaksınız. Bir de sanki anti aliasing çalışmıyor gibi Witcher 3'te özellikle ağaçlar çimler çamur gibi (en yükseğe almama rağmen). Aynı sorun GTA V'de ağaçlarda, damlarda, tellerde görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

dadad.png

Bi diğer örnek.
Radeon sürücüsünde olması gerekiyor.
AMD kullanmadım, çok detaylı bilgim yok. Kusura bakmayın.
Maalesef Radeon Sowtware'den her şeyi denedim. Hiçbir şekilde düzelmiyor. uzaklaştıkça gölge ve cisimlerde oluşuyor bu.
Sistemimi yazmayı unutmuşum sistem şu şekilde:
Rx 5500 xt 8gb sapphire pulse
ryzen 5 2600
8 gb 3200mhz ram
b450 s2h

Dosya Ekleri

• sfs.png
    sfs.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 210
Son düzenleme:
Eğer yazılım kaynaklı bir sorunsa dediğin gibi yapacak bişi yok. Performanstan yana bi sıkıntı olmayıp bu şekilde görüntü açısından bi sıkıntı olması gerçekten can sıkıcı.

Rez oğlu rez hocam PC'yi ilk aldığımdan beri bu sorunu bende yaşıyorum. Çok rahatsız edici bir durum insanın oyun oynayası gelmiyor. Mesela uzaktan bir nesneye yaklaşınca oluyor, yerdeki bir nesneyi aldığınızda nesne kaybolurken de oluyor.

Ekran kartını servise yolladım. Her türlü testi yaptılar ve arıza tespit edilemedi diyip geri yolladılar. Cidden oyunlardan soğutan bir sorun bu. Neden kaynaklı olduğunu bilsek bari.

Ekran kartını servise yolladım. Her türlü testi yaptılar ve arıza tespit edilemedi deyip geri yolladılar. Cidden oyunlardan soğutan bir sorun bu. Neden kaynaklı olduğunu bilsek bari.

Usta bu sorun aynısı bana PC'yi ilk aldığımda oluyordu sonra düzeldi şimdi de Witcher da ağacın yanından geçerken ağaç siyah siyah pixel noktalar oluyor saniyelik

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı