Oyunlarda yüksek FPS'de takılma benzeri sorun.

SonOfCorporal

Decapat
Arkadaşlar merhaba, geçenlerde GTX770 olan ekran kartımı RX 580 ile değiştirdim, işlemci ve kalan parçaları da değiştireceğim tabii ama ilk olarak kartı değiştirdim, her neyse sorunum şu ki oyunlarda eski monitörümde 60 FPS ile 120 FPS arasında alıyorsam fareyi döndürdüğümde o sırada karşımda olan nesneler (duvar kapı vb) takılarak gidiyor gibi oluyordu, anlayacağınız 90 FPS alıyordum ama hissiyatı 30 FPS gibiydi, bu sorun V-Sync açınca düzeliyordu bende Free-Sync 144Hz bir monitör alırsam düzelir dedim, çok büyük bir oranda düzelsede halen 80 90 FPS'lerde o hafif takılmaları yaşıyorum, takılmaları yaşamadığım anlarda inanılmaz bir akıcılık oluyor monitörü aldığıma şükrediyorum ama takılmaların olduğu kısımda boşuna almışım hissi geliyor oyunumuda etkiliyor.

Takılma dediysem kasma değil FPS düşmesi değil arkadaşlar sadece atıyorum silaha bakarsanız yağ gibi akıcı bir oyun göreceksiniz ama komple baktığınızda önünüzdeki duvarlar vb ne varsa takılarak böyle hafif ileri geri yapar gibi hareket ediyorlar, bu sorun eski monitördede yeni monitördede eğer 120 FPS ve üstü alırsam inanılmaz akıcı oluyor ve bu takılmalar hiç olmuyor ama 60 120 FPS ler arasında eski 60 Hz monitörümde berbat bir takılarak geçiş, yeni monitörümde ise bazen ve daha az bir takılarak geçiş oluyor, yeni monitörde oynayaşımı inanılmaz etkilemiyor çünkü 144Hz ve Free-Sync farkını ortaya koyuyor ama yinede o olay olunca bütün sinirim bozuluyor bütün konsantrasyonum hiç oluyor bu sebeple çözüm bulmaya son çare buraya geldim arkadaşlar lütfen bu sorunu bi çözelim, teşekkürler

144Hz monitörde 144FPS altı alırsan takılmalar meydana gelir. Önceden de monitörün büyük ihtimalle 60Hz idi. Sen 60FPS den fazlasını göremezin VSYNC açman lazımdı. Açmıssın ama ilk başta söylediğim yüzünden takılmalar geçmez büyük ihtimalle ya 144FPS alman lazım ya da monitörü değiştirmen.

Vsync açık ve tabii ki freesync de kullanıyorum, normalde böyle bir takılma olmaması gerekiyor

Frametime grafiği açıp bakınız. Tüm sistem konfigürasyonlarını belirtiniz.

Kastığı anki frametime grafiğini paylaşınız.

Frametime grafiği açıp bakınız. Tüm sistem konfigürasyonlarını belirtiniz.

Eki Görüntüle 401524

Kastığı anki frametime grafiğini paylaşınız.
Merhaba , tabii ki bunu yapabilirim , ancak bahsettiğim olayda herhangi bir fps düşmesi olmuyor , eğer ki bir yerde bu oluyorsa sürekli oluyor ve sürekli fps 90 civarında oluyor , drop gibi kasmalar bazı oyunlarda yaşıyorum ancak onun işlemcimin yetersizliğinden darboğaz yaptığından dolayı olduğunu biliyorum ancak bu tamamen farklı , zaten kasma demiyorum bu olaya görüntüde titreme gibi , ileri geri gitme gibi bir şey oluyor bu da en genel söyleyişle takılma gibi oluyor.
Sistemim şu şekilde ;
i5 4670K
8GB 1600mhz 4x2ram
msi z97 gaming g3 anakart

FPS düşüşleri her zaman FPS sayacında gözükmeyebilir. FPS anlık, 0.1 saniyelik 5-10'a düştüğünde bunu çoğunlukla sayaçlar göstermez. Bu konudaki en iyi metrik frametime grafiğidir.

Bunu biliyorum zaten , ancak bunun bir fps düşmesi olmadığını biliyorum diyebilirim , zaten daha önce bunun için bende baktım Afterburner aracılığı ile ama fps düşüşü gibi bir problem yok zira zaten oyun akıcı halde devam ediyor sadece karşıdaki duvar kapı vb nesneler takılıyor gibi oluyor .SS'de olan 3 grafiğe başka kişilerde baktı , darboğaz olduğu zamanlar oluyor evet ama bu tamamen farklı bir olay anlayacağınız.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    4,3 KB · Görüntüleme: 264
Hacım ben frametime diyorum sen hâlâ başka şeyler atıyorsun. Framerate değil, frametime grafiği.

Hacım ben frametime diyorum sen hâlâ başka şeyler atıyorsun. Framerate değil, frametime grafiği.
Biliyorum farklı olduklarını,buyrun anca telefon ile çekebildim, çektiğim esnada bahsettiğim takılmalar vardı. Her saniyesinde.
Anca bu şekilde atabildim videoyu. Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
Bu arada şöyle bir bilgi vereyim, başka bir oyunda oyunu borderless yaptığımda bu sorun ortadan kalkıyor inanılmaz akıcı bir oyun oynatıyor (arada bir darboğaz kaynaklı drop olabiliyor ama farklı bir konu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…