Oyunlardaki hikaye ve lore kavramlarinin farkı nedir?

Ucrold

Hectopat
Oyunlarda vs. kullanılan lore kelimesi ne anlama geliyor ve hikaye ile farkı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda vs. kullanılan lore kelimesi ne anlama geliyor ve hikaye ile farkı nedir?
"Lore" zaten hikaye/masal anlamına geliyor.
ÖRNEK: "Dark Souls'un lore'u efsane ya" cümlesinde, Dark Souls'un hikayesinin çok iyi olduğu bahsedilmektedir.
Onun yerine, "Ezio'nun lore'unu biliyonmu?" cünlesinde, AC serisindeki Ezio karakterinin hikayesini, yani yaşadığı geçmişini bilip bilmediğin sorulmaktadır.

"Lore" zaten hikaye/masal anlamına geliyor.
ÖRNEK: "Dark Souls'un lore'u efsane ya" cümlesinde, Dark Souls'un hikayesinin çok iyi olduğu bahsedilmektedir.
Hocam hangi video olduğunu hatırlamıyorum ama bi oyundan bahsedilirken "hikayesi yok lore'u var." dendiğini duymuştum.

Lore sanki oyun icinde ufak kesitlere verilen isim.

Ornek verim, Dark Souls 2'de hollow ve undead yani bizim oynadigim karakterler, gizemli gucler tarafindan Thing Betwix yani Araf'a cekiliyor.

Mesela o gizemli gucler ne, onu bilmiyoruz.

İlla bi' tanım yapıp kafanızda oturtmanız gerekiyorsa hikaye için "oyun içerisinde bizzat oynadığınız, görüp yaşadığınız olaylar" denebilir. Lore daha çok "bi' hikayede evrenin temelindeki ve arka plandaki şeylerin tümü", hikayelerin inşa edildiği temel sayılır. Hikaye açısından derinlik, bağlam vs. sağlar.

Bu yazdıklarım için %100 doğru olma gibi bi' iddiam yok, yanlış anlaşılmasın. Bildiğim gibi yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…