Oyunlardaki Image Quality'nin Ekran Kartına Etkisi

13314

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, böyle bir konu sanırsam forumumuzda hiç açılmamış. RX 580 8 GB ekran kartına sahibim. Resident Evil 2 Remake veya The Plague Tale Innocence gibi bazı yeni oyunların grafik ayarları bölümünde "Image Quality" diye bir ayarın olduğunu gördüm. Oyunu ultraya çektiğimizde bile bu ayar %100 şekilde kaldığı müddetçe ultrada oynayabildiğimizi sanıyoruz ama ya bunu %200'e çekersek? Görüntüde muazzam bir değişim meydana geliyor ve çok kaliteli bir görüntüye sahip oluyoruz oyun içerisinde. Ama bunu yaptığımızda çok büyük bir kasma yaşıyorum. Ekran kartım mı kaldırmıyor yoksa işlemciyi de etkileyen bir ayar mıdır bu? Ve Image Quality ayarı bilhassa ekran kartını etkiliyorsa ne ölçüde etkiliyor? Bu ayarı %200'e çektiğimizde akıcı oynayabilmek için hangi model ekran kartlarını örnek verebilirsiniz? Ve unutmadan %100 görüntü kalitesi ile %200 arasındaki farkı aşağıdaki iki resimde göstereyim sizlere. Bu konuda bilgisi olanları konuya davet ediyorum :) Teşekkürler şimdiden.

Dosya Ekleri

• %100.jpg
    %100.jpg
    370,3 KB · Görüntüleme: 55
  • %200.jpg
    %200.jpg
    381,9 KB · Görüntüleme: 60
İşlemci: AMD Ryzen™5 3600 soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz - 4.2GHz 32MB 65W 7nm.

Anakart: Gigabyte B450 GAMING X AMD B450 socket AM4 Ryzen™ DDR4 2933MHz USB 3.1.

Ekran kartı: Sapphire Radeon™ RX 5700 XT Nitro+GDDR6 8 GB 256Bit AMD Radeon RGB.

RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz t-Force Delta RGB Black 8gbx2.

Kasa: Corsaır Carbıde Serısı Spec-Delta 80Plus 550W RGB Fanlı Midt ATX

SSD: Toshiba OCZ 480GB TR200 serisi SATA 3.0 SSD.

Bende de bu sistem var ve dediğin ayarı yapınca, Aynı şekilde bu sistem üzerindende de kasıyor. O yüzden +1

Merhaba arkadaşlar, böyle bir konu sanırsam forumumuzda hiç açılmamış. RX 580 8 GB ekran kartına sahibim. Resident Evil 2 Remake veya The Plague Tale Innocence gibi bazı yeni oyunların grafik ayarları bölümünde "Image Quality" diye bir ayarın olduğunu gördüm. Oyunu ultraya çektiğimizde bile bu ayar %100 şekilde kaldığı müddetçe ultrada oynayabildiğimizi sanıyoruz ama ya bunu %200'e çekersek? Görüntüde muazzam bir değişim meydana geliyor ve çok kaliteli bir görüntüye sahip oluyoruz oyun içerisinde. Ama bunu yaptığımızda çok büyük bir kasma yaşıyorum. Ekran kartım mı kaldırmıyor yoksa işlemciyi de etkileyen bir ayar mıdır bu? Ve Image Quality ayarı bilhassa ekran kartını etkiliyorsa ne ölçüde etkiliyor? Bu ayarı %200'e çektiğimizde akıcı oynayabilmek için hangi model ekran kartlarını örnek verebilirsiniz? Ve unutmadan %100 görüntü kalitesi ile %200 arasındaki farkı aşağıdaki iki resimde göstereyim sizlere. Bu konuda bilgisi olanları konuya davet ediyorum :) Teşekkürler şimdiden.
Ekran kartı yetersiz kalıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı