Oyunlardan zevk alamamak

Bende de aksine yaş ilerledikçe refleksler kuvvetleniyor 😁
Benim bilek iyice hantallaştı 😄
Onun olayı istememek işte. Rocket League oyununda şampiyon seviyesinde oynuyorum. Türkiye'de ilk on oyuncudan biriyim belkide ama sorsan artık topa vuramıyorum. Hiç içimden gelmiyor oynamak. Oyunu açıyorum bir el iğrenç derecede oynayıp çıkıyorum.
Bizden geçmiş artık. Strateji tarzı oyunlara yönelebiliriz ancak bu saatten sonra 😄

Yaş 20 üzerine çıkıyorsa büyüdüğün için kardeşim. Aynısı bende var.
Çevremde dolu ve zevk alıyorlar. O kişiden kişiye değişiyor ya.

Mesela ben 2 hafta falan oyun oynamıyorum sonra 2-3 gün peş peşe günde 6-7 saat oynuyorum. Sonra tekrar 2-3 hafta oyun oynamıyorum. O oyun oynama sorunu bende de var ama bu kişilikle ve aldığın sorumlulukla alakalı bence. Aldığın sorumluluklar arttıkça kendini rahatsız hissediyorsun. Bende böyle oluyor :)

Bu sorun bir bende yokmuş demekki [emoji16]
Bir çok sebebi olabilir bunun ben 30 yaşındayım ilk bilgisayarıma disketten mario atıp oynamıştm sonra neo geo oyunlarıyla devam ettim oyun dergilerinde cıkan cd lerden çılgınlar gibi demo oyunları oynadım [emoji16] o zamanlarda güzel oyunlara ulaşabilmek zor ve makinemde çok iyi olmaması nedeni ile oyunlar daha bir kıymetli oluyordu.
2.sebep günümüz oyunları artık yuksek oranda multiplayer odaklı olması ve şahsi fikrim multiplayer oyunlar arkadaşlarınla girince daha zefkli olması nedeni ile tek başına oyun oynayanlara genelde eğlenceli gelmemesi.
3. Zaman; bir hevesle pc yada ps başına oturup çayımı kahvemi alıp başladığım oyunlarda işin verdiği yorgunluk üsütüne ya uykum geliyor ya hanım çocuğa bak diye söylenince oyun yarıda kalıyor. Misal witcher 3 ü 6 aydır oynuyorum böyle devam ederse bi 6 ay daha oynarım gibime geliyor.

Yaşlaniyorsun, sebep bu. Zamanin kiymetli hale geliyor. Ben de 5 yasinda atari ile basladim oyuna, hala oynarim. Ama cogu oyun eski tadi vermiyor. Bazen oyuna girip loading ekraninda alt+F4 yapiyorum :)
Ama yeri geliyor saatlerce Heroes, Factorio vs oynuyorum. Modern oyunlar lootbox, bilmemne delux edition diye cok kafa utuluyor, gameplay yerine sacma ozellikleri doldurup AAA diye satiyor, millet de yutuyor bunlari. Bana gore PUBG, LoL, Fortnite gibi oyunlar 5 para etmez ama saydigim bu 3 oyunu oynayan kitle cogu ulkenin nufusundan kalabalik.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı