Oyunları bitirme takıntısı

Aslında sorunun temeli, bitirdim diyebilmek için bitirmek.

Tamamiyle katılıyorum. Bitireyim ama sevmesem de olur kafasındaydım artık bunu yapmayacağım sevmediğim oyunları direk kütüphanemden gizleyeceğim. Takıntı oyunlardan aldığım keyifi önlediği için 500 tane oyunun %70'ini kütüphanemden gizledim daha da yüzüne bakmam.

Gereksiz bir takıntı. Bana kalırsa oyunu beğenmediğin anda bitir bir daha girme bile vaktin en değerlisi sevmediğin oyunlar için vakit harcama dostum.

Bende de bu takıntı vardı fakat zamanla boş vaktimin daha da kısıtlı bir hâl alması sebebiyle artık mecburi olarak keyif almıyorsam salayım kafasına girdim. Mesela elimde 25 tane oynanmamış oyun var fakat ben gidip Witcher 3'ü zamanında sadece ana hikâyesiyle bitirdim diye tekrar başladım. Ha yanlış anlaşılmasın o 25 tane oyunun içinde gerçekten keyif alacaklarım var fakat keyif alacaklarım en kısa 30 saatken, keyif almayacaklarım 5-10 saat sürüyor. Ben de önce kısaları aradan çıkarayım derken hiçbirini aradan çıkaramıyorum.

Tamamiyle katılıyorum. Bitireyim ama sevmesem de olur kafasındaydım artık bunu yapmayacağım sevmediğim oyunları direk kütüphanemden gizleyeceğim. Takıntı oyunlardan aldığım keyifi önlediği için 500 tane oyunun %70'ini kütüphanemden gizledim daha da yüzüne bakmam.
Ayrıca bir sebebi de, indirim dönemlerinde sırf uygun diye alınan yüzlerce gereksiz oyun. Sadece Epic Games kütüphanemde 500 oyun var. Buna artı olarak PS Plus vs. olunca insan ne oynayacağını şaşırıyor. En iyisi az ve öz oyun.

Oyun bitirmek şart değil, yüksek ihtimalle oyunu bıraktığınız yere kadar zaten oyunun size sunabileceği yeni şeylerin hepsini görmüşsünüzdür.

Aaa ben. PS oyuncusuyum ama plus almadım şu an çünkü aldığım oyunları bitireyim bitirdikten sonra da PS Plus alıp TLOU, GoW ve Uncharted serisine başlayayım diyordum. Bu yüzden aldığım hikayeli oyunlardan Metro serisine başladım ama sıktı. Daha ilk oyunu bitiremedim. Aylarca durdu. Sonra bari diğer aldıklarıma bakayım diyorum 5 dakika bakıp kapatıyorum illa bitmesi gerek diyorum. Bu ay PS Plus'a GoW Ragnarok geldi mesela ama hala alamadım çünkü bitmedi eskiler. Ya verdiğimiz paraya üzülüyoruz oynayıp bitirelim diye ya da psikolojik olarak kafayı sıyırdık :D

bende de şu sorun var hikayelilere başlıyorum hepsinde bi bölümde illa takılıyorum 20 saat aynı bölümü geçemiyorum oynamıyorum bidaha :d

Eki Görüntüle 2403382

Örnekte gördüğünüz gibi bitirmediğim oyunlar resmen bende takıntı yapmış halde. Oyunları oynamayı seviyorum ancak bitmeyen oyunlar artık canımı sıkmaya başladı oyunu sevmesem dahi gene de bitirmek kenara atmak istiyorum. Eğlenceden çıkmış takıntı olmuş durumda resmen yan görevleri bile hiçe saydığım bir sürü oyun var :D. Takıntı olmasının canımı sıkan sebebi yeni oyun alsam dahi (önce bayat ekmekler bitsin mantığı ile) önce eski aldıklarımı bitirip sonra yenileri bitirme takıntısı oluşturması yeni aldığım oyunu aylardır oynayamadığım oluyor :D. Sizde de böyle bir takıntı var mı? Nasıl yollar edinebilirim kendime?
yavaş yavaş bu takıntın kırılır bendede zamanında dizi film takıntısı vardı izledikçe izliiyodum sıkılsam bile mesela bitirmeden bırakmazdım bitirincede o dizinin üzerine çok düşerdim zamanla daha az takmaya başladım şuan kafama göre takılıyorum senın durumunda oyunları koleksiyon olarak görebilirsin oyunların koleksiyon parçaları steamde vitrin böyle düşünmeyi dene

Bende de var o hocam. Genelde bir oyundan çıkar diğerine girer kafa dağıtırsın ama ben bir oyna başladıysam bitirmeden başka oyunlarla gram ilgilenmiyorum. Arkadaşlarım çağırırsa belki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı