Rehber Oyunları güvenilir bir şekilde daha ucuza bulmayı sağlayan site: IsThereAnyDeal


Birçok kez bu siteyi önerme durumunda kaldığım için bu konuyu açıyorum genel olarak. Rehberin ana noktası olan IsThereAnyDeal sitesi, birçok kullanışlı özelliği ile istediğiniz oyunları hangi sitelerde daha ucuza bulabildiğiniz gösteren bir sitedir. Burada gösterilen sitelerin tamamı resmi distribütörlerdir yani keyleri direkt yayıncı/publisher şirketlerden alırlar. Gri market siteleri gibi değildir ve bu sitelerin güvenilirliği sık sık kontrol edilir ve güncellenir.

Yalnız buradaki bazı sitelerde (GamersGate, Green Man Gaming gibi) TL fiyatı gözükse de satın alınamıyor Türkiye'den. Ayrıca bazı siteler TL gösterse de satın alma ekranında dolar olarak paranın çekileceğini gösteriyor, Fanatical'da böyle mesela ama 2game'de ve Etail'de direkt TL çekiyor. Ona da dikkat etmeniz lazım.

Sitenin özelliklerine gelecek olursak, en çok sevdiğim kısımlarından biri de Steam istek listenizi direkt olarak aktarabiliyorsunuz siteye ve güncel olarak takip edebiliyorsunuz. İsterseniz de belirli aralıklarla istek listenizi otomatik olarak import edebiliyor site. Herhalde en çok kullandığım yer burasıdır. Filtreleme seçenekleri de kapsamlı, dilediğiniz gibi filtreleyebiliyorsunuz. Ayrıca "Collection" kısmına kütüphanenizdeki oyunları da aktarabiliyorsunuz ve kütüphanenizdeki oyunları sitede göstermeme gibi ayarlar yapabiliyorsunuz. İstemediğiniz bir oyun da varsa oyunu Yok Sayılanlar Listesi'ne ekleyebiliyorsunuz.

Screenshot_4.png

1711527889530.png

Screenshot_11.png


Asıl kısım olan oyun sayfasına gelirsek, bu siteyi ben genelde yeni çıkan oyunlar ve ön sipariş oyunları için kullanıyorum, genelde ön sipariş oyunları indirimli olabiliyor. Örneğin Horizon Forbidden West Etail'de 1600 TL ve Etail'in forbid10 kodu ile 1450 TL'ye geliyor. Steam keyi olarak veriliyor. Oyun normalde Epic'de 1500 TL ve Steam'de 1900 TL + komisyon. Yani komisyonu 100 TL civarı sayarsak Steam'de 2000 TL yerine 1450 TL'ye almış oluyorsunuz, tam olarak 550 TL kar etmiş oluyorsunuz. Normalde kuponlar ve kuponlu fiyatlar da gözüküyor sayfalarda ama bazı spesifik kuponlar gözükmeyebiliyor bazen forbid10 gibi.

Screenshot_9.png

Screenshot_8.png


Bir başka örnek olarak da Ghost of Tsushima var, Fanatical'da FANATICAL17 kodu ile Steam keyi 1600 TL'ye denk geliyor, oyun Epic'de 1500 TL ve Steam'de 1900 TL + komisyon. Yani neredeyse Epic fiyatı ile aynı fiyatta Steam'den almış oluyorsunuz ve Steam'den neredeyse 400 TL daha ucuza geliyor.

Screenshot_5.png


Oyun örneklerinden son olarak da SMT 5: Vengeance var, mesela bu oyun normalde Steam'de ülkemizde ön siparişe açık değil (SEGA yayınlıyor oyunu ve SEGA ülkemizde oyun çıktıktan sonra satın alıma açıyor) fakat çıktığında 60 dolar olacak yani yaklaşık 1900 TL + komisyon (Epic'de de mevcut değil oyun). Fakat siteden baktığımda oyun 2Game üzerinde 1700 TL, ve WARIO64 kuponu ile ek olarak bir %5 indirim yapılarak 1650 TL ye denk geliyor, yani yaklaşık 51 dolar, neredeyse 9 dolar/350 TL kar edebiliyorsunuz. Kendimden örnek verecek olursam ben bu şekilde aldım oyunu ve ben aldığımda 1590 TL'ye aldım (yaklaşık 49 dolar, 11 dolar/410 TL kar ettim). Ayrıca SEGA genelde ön sipariş oyunlarının kodlarını direkt veriyor, site de kodumu hemen verdi ve Steam kütüphaneme ekledim sorunsuz bir şekilde.

Screenshot_7.png

Screenshot_10.png


Sitenin özelliklerine tekrar dönecek olursak, birçok sitedeki bundleları ve bedava oyunlara da bakabiliyorsunuz. Bundlelar genelde çok uyguna geliyor eğer istediğiniz oyunları içeriyorsa, örnek olarak Fanatical'daki bir çok bundle da oyunları siz seçebiliyorsunuz ve genelde çok ucuz fiyatlarda oluyor. Ayrıca hangi sitede hangi kuponlar var gibi bir sorunuz varsa ona da bakabiliyorsunuz.

1711527608510.png

1711526637918.png


Bir başka özellik olarak da "rule" özelliği mevcut, kendim bu özelliği çok kullanmasam da özelleştirme seçenekleri çok fazla ve kullanışlı bir özellik. Burada atadığınız kurallara göre istek listenizdeki oyunlardan size bildirimler geliyor. Örneğin ABC oyunu 300 TL'nin altına gelince bana haber ver gibi kurallar atayabiliyorsunuz. Ya da istek listenizden PlayStation oyunlarını seçip bu oyunlar %50 indirime girince bana haber ver gibi bir kural da tanımlayabiliyorsunuz. Bu gelen mailleri/bildirimlerin sıklıklarını da ayarlardan değiştirebiliyorsunuz istediğiniz gibi.

1711526903273.png

1711527039109.png


Oyun sayfalarında hangi siteler gözüksün, hangileri gözükmesin şeklinde bir ayar da mevcut. Bu şekilde manuel filtrelemek yerine genel olarak filtreleniyor.

Screenshot_12.png


Son olarak sitenin kendi Chrome Eklentisi de mevcut, Steam'de bir oyunun sayfasına girdiğinizde belirli detayları görebiliyorsunuz. Hemen ismin yanında yer alıyor ve çok yer kaplamıyor. IsThereAnyDeal Everywhere

1711527757394.png


Rehber buraya kadardı, umarım istediğiniz oyunları, istediğiniz platformlarda güvenilir bir şekilde daha ucuza almanızı sağlamışımdır. Şimdiden iyi eğlenceler 😁
 
Son düzenleme:
Harika bir rehber olmuş. Ellerine sağlık.
 
eTail ve Epic Games fiyatlarınında dahil olması çok iyi olmuş. Umarım ileride kabasakal,playstore gibi siteleride eklerler ellerine sağlık.
 

Geri
Yukarı