Oyunları ön siparişte almak mantıklı mı?

bishamonsama

Hectopat
Daha fazla  
AC Mirage almayı düşünüyorum şu an ön sipariş fiyatı 850 TL, bu fiyat ön sipariş olduğu için mi daha düşer mi veya çıkar mı şu an almak daha mı mantıklı?

Ön siparişte almak daha iyi aslında.

Hemen oynayayım diyorsanız mantıklı. Beklerim diyorsanız indirim beklemek daha mantıklı. Ben olsam beklerim.

Bu fiyat ön sipariş olduğu için mi daha düşer mi veya çıkar mı şu an almak daha mı mantıklı?
Daha düşmez. Aksine, ön siparişte daha ucuz oluyor genelde. Fiyat olarak ön siparişte almak mantıklı fakat oyunun nasıl çıkacağını bilmiyoruz. Belki berbat durumda çıkacak, belki çok iyi...

O yüzden size kalmış.

Oyunları ön sipariş ile almak çoğunlukla mantıklı lakin bu mantık ubisoft oyunlarında devre dışı kalmalı.
Oyunun teması gereği beklentim var ama çıktığı zaman ne olduğunu görüp ona göre alacağım.
Tabi oyunlar sürekli zam yediği için zamda yiyebilir.

Ekonomik olarak diyorsan mantıklı değil çünkü oyunlara zaten zam geldi, o oyuna vereceğin parayı döviz yapsan, borsaya yatırsan hatta tuvalet kağıdı alsan bile oyun çıkana kadar daha karlı olursun. Olayın öbür yanı ise yayıncılara ön sipariş ile tamamlamadıkları bir ürün için para öderseniz o adamlar daha da kötü oyunlar yapmaya devam eder o yüzden ben en azından "deneme" imkanı sunmayan hiçbir oyunu ön siparişle almıyorum. En son 2011 yılında skyrim'i ön siparişle almıştım bir de 3 ay önce baldur's gateyi deneyerek ön siparişle almıştım ikiside pişman etmedi.

Oyundan oyuna değişebilir. Ben mesela Modern Warfare 2 oyununu ön sipariş verdiğimde 800 TL'ydi (600 TL de olabilir tam hatırlamıyorum) oyun çıktıktan sonra 1200 TL olmuştu. Buna benzer olay Resident Evil 4 oyununda da olmuştu. Onun için ön sipariş daha mantıklı fakat AC Mirage için birşey diyemem çünkü Ubisoft yerel fiyatlandırma yaptı bu oyunla. Yani ön sipariş sonrası fiyatı değişmeyebilir.

ben uzun yıllardır ac serisini çok severek oynuyorum o yüzden Ubisoft a tahammülüm daha fazla, yapsınlar da yapsınlar diyorum gibi bi durum o yüzden uygunken de almak istedim aslında. Sonrasında oyunu beğenip pahalıya gelmesini istemedim ama teşekkürler yorumlarınız için.

Ön siparişlerde bazı ek eşya veya hediyeler de verilebiliyor. Oyun çıkınca daha da pahalılanıyor ve ön sipariş fiyatına düşene kadar 1 sene falan beklemek gerkeiyor. Anca indirimlere falan giriyor.
İlk indirimini çıktıktan ne kadar sonra alır ki ama herkes YouTube a video atıyor oyunu spoiler yemekten korkuyorum bu sefer yerli yersiz

GTA6'nın ön siparişi olsa düşünmeden alırım ama falan filan başka bir oyunun almam. Tamamen bu adamlar bunu net iyi yapar şimdiden alayım kısmına bağlı benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…