Oyunları Portable Yapma

Onur_Doğan19

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2014
Mesajlar
454
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba, bazı oyunları portable yapıp kullanmak istiyorum. Ortalama 10-12 GB olan oyunlardan ve daha az olan oyunlardan bahsediyorum. Aslında GTA V bile portable kullanılıyordu bir iki ayar yaptıktan sonra. KYK'da kalırken böyle alırdı arkadaşlar birbirlerinden. Neyse konumuza geçelim, portable yapmamın sebebi şu; oyunları "exe" olarak yüklediğimde sistemi ağırlaştırabiliyor, ben bir kaç oyunu böyle kullanıyorum PES13 örneğin. Her oyunda bu geçerli oluyor mu veya oyunları portable yapabilmek için ince bir ayar gerekiyor mu yoksa dosya konumundaki yerden aldığımızda her oyun çalışır mı?
 
  • Bazı oyunlar kurulum esnasında bazı Kayıt Defteri girdileri oluşturur. Bu bağlamda bu oyunları başka sistemde çalıştırmak için söz konusun Kayıt Defteri girdilerini de taşımanız gerekir.
  • Yine çoğu oyun çalışmak için bazı DLL kütüphanelerine ihtiyaç duyar. Sistemde bunlar da yüklü olmalıdır.
  • Oyun eğer kırılmamış ise PC limiti vardır, her sistemde çalışmaz, çalışsa da bir süre sonra limite takılır.
 
Steam oyunu ise oynayamazsın Steam üzerinden yedeklemen lazım ve ya Steam'ın kurulu olduğu klasördeki DLL dosyasıyla birlikte oyunları alman gerekiyor ki steam oyunların yüklü olduğunu anlasın. Korsan ise de zaten gerekli birkaç program yüklü ise genellikle çalışır.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı