Oyunları SSD yerine HDD'ye kurmak performans arttırır mı?

B Experience

Hectopat
Yer
Trakya
Daha fazla  
Meslek
Kimyager
Profil Kapağı
1521966622
Başlıkta biraz belirtmeye çalıştım ama şöyle uzunca anlatıyım. Bilgisayarıma 120GB SSD (Evo750 veya HyperX Furry serisi) almak istiyorum. SSD'ye sadece işletim sistemini kuracağım. 1TB'lık sabit harddiskimde oyunlarım kurulu. İşletim sisteminin arka planda birçok işlem yaptığını bildiğim için, işletim sisteminin arka plan yükünü SSD'nin üstlenmesi oyunlarda (çok da yüksek değerler beklemiyorum) performans açısından olumlu bir etki sağlar mı?

"Oyunları SSD yerine HDD'ye kurmak performans arttırır mı?"
Hayır.
_______
SSD'ye sadece işletim sistemini kuracağım.
işletim sisteminin arka plan yükünü SSD'nin üstlenmesi oyunlarda (çok da yüksek değerler beklemiyorum) performans açısından olumlu bir etki sağlar mı?
Bu iki söylediğin bir birini tutmuyor. HDD'ye kuracaksan sadece yükleme süresi uzar o da fazla bir etki sağlamaz. SSD'ye oyunu yüklersen de yükleme ve açılması hızlı olur bundan başka bir etkisi olmaz.

"Oyunları SSD yerine HDD'ye kurmak performans arttırır mı?"
Hayır.
_______

Bu iki söylediğin bir birini tutmuyor. HDD'ye kuracaksan sadece yükleme süresi uzar o da fazla bir etki sağlamaz. SSD'ye oyunu yüklersen de yükleme ve açılması hızlı olur bundan başka bir etkisi olmaz.
Birbirini tutuyor aslında söylediklerim, sanırım bir virgül eksikliği olmuş. Belirtmek istediğim şuydu; SSD'ye sadece işletim sistemini kurup sistemi burdan çalıştıracağım ve oyunlarımı HDD üzerinden oynayacağım. SSD işletim sistemini yükünü üstlenirken "sanırım buraya virgül koymam gerekirdi orjinal metinde" , HDD den çalışan oyunun performansını etkiler mi demeye çalışmıştım.

Ayrıca orjinal konu başlığım böyle değildi sonradan düzenlenmiş sanırım. Sormak istediğim soruyla başlığımın alakası yok.

SSD, işletim sisteminin yükünü üstlenirken, HDD'den çalışan oyunun performansını etkiler mi demeye çalışmıştım.
Bu şekilde doğru soru olur :) Cevabı da etkilemez, yukarıda söylemiştim zaten :) Dediğin gibi SSD'de kurulan işletim sistemi daha hızlı işlem yapacağından oyun HDD'den veri çekeceğinden SSD'ye yük binmez. Böylece kısmi olsa da yararı bile dokunabilir..

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı