Arkadaşlar 7-8 aydır bilgisayarımda neden olduğunu bir türlü bulamadığım bir hata var. Hangi oyunu açarsam açayım birkaç dakika sonra hata ile karşılaşıyorum. Mesela Far Cry 4 oyunu donup kalıyor, Fifa 18' de DirectX Error, GTA 5'de ise Faield İnitialization hatası alıyorum. Fanlar dönüyor işlemci ve ekran kartı ısısının 60 derece olduğunu görmedim, format attım ama hiçbir türlü düzelmiyor. Daha önce FHD monitör değilde 900p monitör kullanıyordum ne olduysa FHD monitöre geçtikten sonra oldu, acaba güç kaynağım yetersiz geliyor olabilir mi? Ya da RAM'ler yetmiyor olabilir mi? 4 GB DDR3 1333 MHz iki tane var, biri 2012'den kalma diğerini 2015'de eklemiştim. Ekran kartı, işlemci, RAM, ve anakartı alalı 3 sene oldu ama güç kaynağını 6 yıl önce almıştım.
Hataların resimleri:
Ekran kartı fiziksel olarak sistemden silinmiştir ve sürücü güncelleştirme si yapın diyor. Ekran kartını çıkarıp tekrar tak(vidayı sıkı sık ve güç bağlantısını düzgün yap) ve en güncel sürücüyü indirip dene. Aynı zamanda hatada ekran kartının 512MB olduğundan emin ol diyor.
Sürücüler fiziksel olarak sistemden silinmiştir ve sürücü güncelleştirme si yapın diyor. Ekran kartını çıkarıp tekrar tak(vidayı sıkı sık ve güç bağlantısını düzgün yap) ve en güncel sürücüyü indirip dene. Aynı zamanda hatada ekran kartının 512MB olduğundan emin ol diyor.
750Ti ve 8GB RAM şimdilik güncel oyunlarda sizi 2-3 sene idare eder. Fakat bana kalırsa 4140'ı değiştirmeniz gerek. Eski ve günümüz için güçsüz bir işlemci. Değiştirmeyi düşünürseniz anakartınızı ve bütçenizi belirtin, memnuniyetle yardımcı olurum.