Oyunu farklı çözünürlüklerde oynamak performansı etkiler mi?

Muratt34

Yoctopat
Mesela CS:GO üzerinden konuşursak eğer. Bunu 1080p veya 4K oynamak oynayış performansını etkiler mi? Yoksa sadece görsellik güzellik mi katar?

Mesela CS:GO üzerinden konuşursak eğer. Bunu 1080p veya 4K oynamak oynayış performansını etkiler mi? Yoksa sadece görsellik güzellik mi katar?

Performans konusunda aşırı fazla etkiler düşük çözünürlüklerde oynamak FPS arttırır yüksek de oynamak düşürür.

Düzenleme: Kendime göre konuştuğumu fark ettim, değişken bir durumdur dediğim. Yükselmeyebilir de düşmeyebilir de düşebilir de yükselebilir de sisteminize göre değişir.

Son düzenleme:
Tabii ki de etkiler. Çoğu esporcu 1080p oynuyor dostum, 4K falan oynamak oyuna fazla detay katar, gözün daha fazla şeye odaklanır kaplamalar, detaylar vs. 1080p idealdir.

Performans konusunda aşırı fazla etkiler düşük çözünürlüklerde oynamak FPS arttırır yüksek de oynamak düşürür.

Arkadaş oynanışı sormuş dostum, FPS'i değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki de etkiler çoğu esporcu 1080p oynuyor dostum 4K falan oynamak oyuna fazla detay katar gözün daha fazla şeye odaklanır kaplamalar detaylar vs 1080p idealdir.

Arkadaş oynanışı sormuş dostum FPS'i değil.

Performans oyununun akıcılığı olmuyor mu?

Tabii ki de etkiler çoğu esporcu 1080p oynuyor dostum 4K falan oynamak oyuna fazla detay katar gözün daha fazla şeye odaklanır kaplamalar detaylar vs 1080p idealdir.

Arkadaş oynanışı sormuş dostum FPS'i değil.

Oyun performansı diye arttığında bile FPS testlerini ve diğer değerleri göreceksin.

Yarım yamalak bilgi veriyorsunuz. Bu donanıma göre değişkenlik gösterir, sonra "çözünürlüğü düşürüyorum ama FPS artmıyor" diye geliyorlar.

FPS anlamında sormadım aslında. Yani sistem 4K için elverişli diyelim. Şimdi böyle bir sistemde 1080p yerine 4K oynayınca oyunda olduğundan daha mı iyi oynayacağız?

Ayrıca CS:GO dışında mesela Resident Evil serisini oynarken 1080p yeterli midir sizce?

Bir sistem dizmek istiyorum o yüzden soruyorum.

Yarım yamalak bilgi veriyorsunuz. Bu donanıma göre değişkenlik gösterir, sonra "çözünürlüğü düşürüyorum ama FPS artmıyor" diye geliyorlar.

Hayır? Benim sistemim RDR2 oyunununda Ultra da 120-150 FPS verebiliyor çözünürlüğü en düşüğe alıyorum küçücük ekranda birden 300+ çıkıyor? GTA 5 oynunda Full de 250+ alıyorum ekran çözünürlüğü düşürüyorum 350+ çıkıyor? Sistemden sisteme değişikliği artacağı FPS miktarı gösterir 5 mi 10 mi gibisinden kimisinde belki 3 artırır artmadı der teknik olarak artmış oluyor, bu onların sorunu.

CS:GO vb rekabetçi oyunlar performans odaklı çözünürlük tercih edebilirsin bence. Neticede dikkat etmen gereken sadece vurman gereken kişi.
Ama R.e gibi serilerde sistemine bağlı olarak alabildigin en iyi görüntü ve çözünürlük neyse onu tercih edebilirsin.

FPS anlamında sormadım aslında. Yani sistem 4K için elverişli diyelim. Şimdi böyle bir sistemde 1080p yerine 4K oynayınca oyunda olduğundan daha mı iyi oynayacağız?

Daha iyi oynamaktan kastın senin becerinle alakalı değil mi? Yani kolsuza 1080P 360Hz ver, oynamayı bilen 4K 144Hz'de bile sinek diye avlar. Görüntü kalitesi olarak oyunları çok daha iyi oynarsın ama akıcılık açısından donanımın yeternice güçlü bile olsa 4K'da 1080P'deki kadar yüksek yenileme hızlı monitörler olmadığından seni geri çeker. Rekabetçi bir oyunu 360Hz'de oynamak varken altına inmek istemezsin.

Bak şu işe.

Etkiler. Sonuçta 4K görüntü için 1080P'nin 4 katı daha fazla piksel işlemek gerekiyor. Ancak sanıyorum ki bu yalnızca yük ekran kartına biniyorsa geçerli. Yükün işlemciye bindiği durumlarda daha farklı sonuçlar alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…