Oyunu Play Store ve App Store'da diğer dillerde yayınlama

DtEray

Hectopat
Merhaba değerli yazılımcı arkadaşlarım,

Unity'de yaptığım bir oyunum var. Bunu farklı dillere çevirip yayımlamak istiyorum. Uygulama içine dil seçme seçeneği mi koymam gerekiyor? Yoksa uygulamayı farklı dile çevirip ayrıca mı Build etmem gerekiyor? Bunları tamamladıktan sonra Google Play veya App Store'da nasıl yayınlayacağım? Tecrübesi olan yazılımcı arkadaşların bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içerisine dil seçeneği eklemen gerekiyor. Oyunu iOS için build etmek için Mac cihaz gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca Apple geliştirici hesabı için yıllık 99 dolar istiyor. Google Play geliştirici hesabı için ise tek seferlik 25 dolar ödemek yeterli oluyor. Geliştirici hesaplarını açtıktan sonra oyunu yayınlamak kolay. Oyunu yayınlarken neler gerektiğini Google Play Console gösteriyor. Her şeyi tamamladıktan sonra APK'yı onaya gönderip sonucu bekliyorsun.

Apple tarafında süreç nasıl işliyor bilmiyorum.

Oyunum zaten yayında. Oyunun içine dil seçeneği eklerim ama app store'da almanca sayfa nasıl gözükecek işte onu ayarlamak istiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı