Oyunum telif yer mi?

doiya

Hectopat
Merhaba. Unity ile Flappy Bird kopyası bir oyun yapmayı düşünüyorum. Çok aynısı denilemez ama mantığı aynı. Oyun telif yiyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes de yasal garanti vermiş. Bakıyorum Technopat avukat kaynıyor.

Her neyse, bunu anlamak için avukat olmak gerekmez. Bunu yapman suçtur. Flappy Bird bir marka. Onlardan izin almadan konsept veya oyunun herhangi bir içeriğini kullanamazsın.

Ciddi bir proje yapıyorsan (oyunu yayınlayacaksan, internete fotoğraflarını atacaksan) zaten böyle şeyleri avukata danışmak gerekir.

"Telif yeme" olayını YouTube'daki gibi zannetmeyin. O aracı platform. Burada doğrudan dmca talebi gönderirler veya dava açarlar.

Öncelikle gelecekteki okurlar için belirtmem gerekir ki mobil oyunlarda telif, ses veya görsel nesnelerin tıpatıp aynısını kopyalamadığınız sürece umursanmıyor yani konsepti kopyalamak suç sayılmaz. Eğer konsepti kopyalamak suç olsaydı her kategoriden 1 oyun bulunurdu. Birbirinin tıpatıp aynısı 2 oyun ismi verecek olursam Play Store'de "binary punch"ın yaptığı strateji oyununun konseptini kopyalayan "zygle Games"i örnek verirdim. Oyuna bakarsanız tıpatıp kopya sadece görsel nesneler farklı panellerin yeri bile aynı, yani konsept açısından sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı