P10 Plus vs Xiaomi Mi 6 vs Note 2 vs Galaxy C9 Pro

Şimdi benim o zaman bir temel sorum daha var. Eski olunca ne oluyor? Çoğu telefon hala GDDR4 ram kullanıyor. Aynı zamanda 8nm yi geçmiyor işlemcileri. Bunlar 10nm biliyorum. Ancak hepsi gündelik işleri fazlasıyla karşılayacak vaziyette değiller mi? Neden 2017 cihazı yerine 2018 cihazı almalıyım mesela? Neden olduğunu bilmiyorum yanlızca öğrenmek istiyorum.

Eski olunca ne oluyor ?
Güncelleme için önerirler yeni modelleri ama güncellemeler her zaman mühim olmamalı bir cihaz alırken (bence, Android tarafında Custom ROM'lar var zaten), almamalı değilsin hatta bu güncel cihazlar yerine, az paraya aynı performans diye iPhone 7, S8, LG G5 gibi cihazları alanlar var piyasada.

Şimdi benim o zaman bir temel sorum daha var. Eski olunca ne oluyor? Çoğu telefon hala GDDR4 ram kullanıyor. Aynı zamanda 8nm yi geçmiyor işlemcileri. Bunlar 10nm biliyorum. Ancak hepsi gündelik işleri fazlasıyla karşılayacak vaziyette değiller mi? Neden 2017 cihazı yerine 2018 cihazı almalıyım mesela? Neden olduğunu bilmiyorum yanlızca öğrenmek istiyorum.
Yazılım bakımından diyoruz. Mesela 2017 model bir telefon en son Android 8.0 alırken 2019 model bir telefon Android 9.0 veya 10 alıyor. Güvenlik bakımından da yeni olması önemli birde batarya konusu var. Eski cihazlarda batarya sağlığı düşük oluyor. Ve bir süre kullandıktan sonra kullanılamaz hale geliyor.

Güncelleme için önerirler yeni modelleri ama güncellemeler her zaman mühim olmamalı bir cihaz alırken (bence, Android tarafında Custom ROM'lar var zaten), almamalı değilsin hatta bu güncel cihazlar yerine, az paraya aynı performans diye iPhone 7, S8, LG G5 gibi cihazları alanlar var piyasada.
Elimde zaten LG G5 var. Vallahi ne kadar çekiyorum desem az kalır. Pili %100 ken şarjdan çekiyorum, 10 dk sora ekran kapalıyken 50 oluyor :D En az 5 yeni batarya aldım bir de... 7 Tane de Şarj denedim aynısı.
İMEİ atılmış telefonlara bakılabilir mesela.

Veya ithalatçı garantili Realme 3 PRO gayet iyi.

Bütçe artırabilirseniz Xiaomi Redmi Note 8 Pro, Meizu 16Th gibi telefonlar var.
Realme 3 Pro en başta aklımdan geçmişti. Ancak satarken sorun olacağını düşünüyorum. Meizu da aynı şekilde. İMEİ atılmış olarak ne önerirsiniz? Ne alabilirim?

Mi 6 ve P10 Plus modellerini ne kadara buldun?
1750
Bu paraya aldığınız telefonları açıkçası ben satmayı düşünmem.

İMEİ atılmış telefonlar yasal bir işlem değil bunu söylemeyi unutmuşum.
İMEİ hakkında çok şey yaşadım. Yasal olmadığını biliyorum :D Ancak eğer güvendiğiniz bir yer varsa düşünülebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı