P5 KPL AM Anakart için işlemci ve ekran kartı tavsiyesi

Bütçe
Max 1000
Elimde 10 yıllık bir PC var ve sadece parçaları değiştirmek istiyorum. Bütçe öğrenci olduğum için kısıtlı. Eski sistemim ve hâlâ içinde duran parçalar:
P5 KPL CM anakart (4 GB ram destekliyor anakart)
2 GB RAM DDR2
HD 3650(yandı)
300W PSU
Satın almak istediğim parçalar ise:
R7 260X (2.el buldum)
Q8300 işlemci
İlave olarak 2 GB RAM DDR2
450W PSU (ekran kartı için minimum diye duydum)
Yardımcı olursanız sevinirim. Duruma göre parçaları da değiştirebilirim. Her türlü öneriye ve tavsiyeye açığım, şimdiden teşekkürler 😊

Son düzenleme:
Hepsini çöpe atıp;
Ryzen 3 2200G İşlemci
A320 AM4 Anakart
8 GB DDR4 3000 MHz RAM alın.
Hepsi size 1000 TL'ye falan gelir. En azından DDR4 sisteme geçmiş olur ve ileride ekran kartı takviyesi yaparak güncel oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Usta öncelikle değerli yorumun ve geri dönüşün için teşekkür ederim beni mutlu ettin.
İşlemciyi Ryzen3 1200 yapıp rx570 bir kart satın alsam da işimi görür mü acaba ikisi arasında darboğaz yok diye biliyorum. Pubg oynuyorum sadece o yüzden ona göre en düşük bütçeyle bişeyler yapmaya çalışıyorum. Öğrenciyiz 😄

Ryzen 3 1200 ile görüntü alamazsınız, içerisinde dahili GPU yok. i3 7100 tavsiye etmem, eskidi.

Dahili GPU'ya ihtiyacım yok zaten sistemi topladıktan sonra kartı da alırım 1 ay arayla kenarda köşede durur malzemeler. Amacım dediğim gibi daha düşük bütçeyle performans alabileceğim PC elde etmek. Yorumlarınızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı