P5G41T- M LX Bios güncelleme

Oğuz Ziya

Kilopat
Daha fazla  
Asus Update programı ile BIOS güncelledim. Fakat sanırım BIOS'ta gerçekleştirdiğim işlemler artık işe yaramıyor gibi geldi. Mesela C1E kapatıyorum. CPU-Z'de işlemci hızı sürekli değişken. Overclock yapıyorum, Bilgisayarım>Özellikler'de hala 2.66 gözüküyor, sadece CPU-Z'de overclock olduğunu görebilirim. Ama işlemci hızı hep değişken.

Öncelikle C1E konumunda işlemci tamamen uykuya dalar diye biliyorum. Saat frekanslarının değişimini kapamak için SpeedStep teknolojisini devre dışı bırakmak gerek.

Overclock yaptığında bu zaten Bilgisayar > Özellikler'de gözükmez. Sadece CPU-Z ile gözükür. Yani ayarlarda bir sorun yok. Eğer BIOS ayar tutmasaydı, her açılışta F1'e basmak zorunda kalırdınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani beni şaşırtan şu oldu, BIOS güncellemeden önce bilgisayar özelliklerinde overclocklı hız görünüyordu. Buna eminim çünkü sadece ordan bakıyordum . CPU-Z'ye bakınca da arada 3 GHz, arada 2.2 falan görüyorum. Bir sorun yok diyorsanız boşuna format atmışım. Formatla düzelmesini beklemek zaten aptallıktı. BIOS sürümü zaten değişmedi. Son olarak BIOS guncellemek her zaman faydalı mıdır? Performans arttışı gösterir mi?

Yani beni şaşırtan şu oldu, BIOS güncellemeden önce bilgisayar özelliklerinde overclocklı hız görünüyordu. Buna eminim çünkü sadece ordan bakıyordum . CPU-Z'ye bakınca da arada 3 GHz, arada 2.2 falan görüyorum. Bir sorun yok diyorsanız boşuna format atmışım. Formatla düzelmesini beklemek zaten aptallıktı. BIOS sürümü zaten değişmedi. Son olarak BIOS guncellemek her zaman faydalı mıdır? Performans arttışı gösterir mi?

BIOS sürümü değişmedi derken ne demek istediğini anlamadım. Son sürüm ne ise odur. Var olan sürümden sonra çıkmış bir sürüm var ve sen güncellediğin halde güncellenmediyse güncelleme işlemi başarısız olmuş demektir. Buradan sürüm notlarına göz atabilirsin:

ASUS - Anakart- ASUS P5G41T-M LX

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı