P5KPL-SE anakarta işlemci önerisi

Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
Arkadaşlar ekran kartı için başka bir konu açmıştım. GT 1030 alacağım.

4 GB RAM var sistemde (zaten anakart bu kadar destekliyor) GT 1030 ile uyumlu olan en iyi işlemci hangisidir ? İnternette oyun testlerine baktığımda herkes iyi bir işlemcide veya 8 GB RAM’de yapıyor testleri. Anakartın işlemci desteğine baktım fakat hiçbir şey anlamadım.

4 GB RAM
350W AOPEN PSU
GT 1030

Bu bileşenler ile uyumlu ve rahat çalışabilecek en güçlü işlemci nedir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart destekliyor ise alacağım. Modludan kastınız ne oluyor ? Türkiye’de satılan bir modeli var mı ?
Türkiye'de satılıyor yalnız Aliexpress'te 95 TL iken Türkiye'de 150 TL falan. Anakartınız G31 chipset içeriyor sanırım yani uyumlu. Modsuz işlemci alırsanız 771 soket anakart ihtiyacınız var. Yani modlu almanız gerek

Şimdi araştırdım. O sisteme takabileceğin en iyi işlemci Intel Core 2 Quad Q9650.
Modlu Xeon E5450 olabilir. X5460'da olabilir aslında GT 1030'un 30W tükettiğini düşünürsek yetecektir gibime geliyor.
Valla yok hacı ya değilmiş. Yani yanlış anlama beni muhalefet olmaya çalışmıyorum. Öyle diyor Intel :kıkırda: O işlemcinin soket yapısı 771. Anakartınki ise 775 imiş.

Şimdi araştırdım. O sisteme takabileceğin en iyi işlemci Intel Core 2 Quad Q9650.

Valla yok hacı ya değilmiş. Yani yanlış anlama beni muhalefet olmaya çalışmıyorum. Öyle diyor Intel :kıkırda: O işlemcinin soket yapısı 771. Anakartınki ise 775 imiş.

Quad serisinden takılacak başka işlemci yok mu ? Yoksa Xeon alıyorum.

Türkiye'de satılıyor yalnız Aliexpress'te 95 TL iken Türkiye'de 150 TL falan. Anakartınız G31 chipset içeriyor sanırım yani uyumlu. Modsuz işlemci alırsanız 771 soket anakart ihtiyacınız var. Yani modlu almanız gerek

Aslında yurtdışından alışverişe içim pek sinmiyor, yok mu Türkiye’den alabileceğim bir yer ? Veya başka bir işlemci.

Yani benim sana söylediğim işlemci bunun ağzını burnunu dağıtır :D Hani yine idare eder. Ne iyi ne kötü. De sen yinede bulabilirsen dediğimi al hacı. Kullandığın anakart için şimdiye kadar üretilmiş en üst düzey işlemci.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı