P5KPL-SE anakarta işlemci önerisi

Xeon mu alayım ?
Yok benim dediğimi al. Xeon'lar genel olarak daha üst düzey işlmecilerdir ve daha iyi performans gösterirler. Fakat senin o sisteme takabileceğin en iyi işlemci bir quad işlemci. O da sana söylediğim işlemci. Bu yani; Intel Core 2 Quad Q9650 :) Yani demek istediğimi anlatabildim mi? O sisteme takılabilecek en iyi xeon işlemciden daha iyi bir işlemci bu.

O işlemcinin soket yapısı 771. Anakartınki ise 775 imiş.
Yok benim dediğimi al. Xeon'lar genel olarak daha üst düzey işlmecilerdir ve daha iyi performans gösterirler. Fakat senin o sisteme takabileceğin en iyi işlemci bir quad işlemci. O da sana söylediğim işlemci. Bu yani; Intel Core 2 Quad Q9650 :) Yani demek istediğimi anlatabildim mi? O sisteme takılabilecek en iyi xeon işlemciden daha iyi bir işlemci bu.
Uymadığını söylemiştin ?
Bu arada AM-SE modelinde Quad Core QX, İntel Celeron gibi işlemciler de destekleniyormuş. SE modelinde destekler mi ?

Son düzenleme:
Core 2 Extreme QX9770. Tekrar baktım. Önceki söylediğim -yani Intel Core 2 Quad Q9650- bundan sonra monte edebileceğin en iyi işlemci imiş. Aralarındaki tek fark biri 3.2 GHz, diğeri ise 3 GHz. Yani özetle bütün Intel marka işlemcileri göz önünde bulundurursak eğer -yani xeon olur, i serisi olur, pentium olur.. hiç farketmez- takabileceğin en iyi işlemci bu. Ahanda buda linki:
Intel Core 2 Extreme QX9770
İkinci el. Türkiye'de zor bulursun. Belki bulamazsın bile. Satıcı güvenilir. Satıcının Amazon'da puanı iyi.
Sana 710 liraya mal olur. Yani yaklaşık olarak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı