P5LD2-X 1333 BIOS güncellemesi nasıl yapılır?

Eski Sistemci

Yoctopat
Katılım
31 Mayıs 2022
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Kingston 2+2: 4GB DDR2
İşlemci
İntel Pentium Dual Core E2140
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır kullandığım ASUS P5LD2-X/1333 anakartım mevcut üzerinde aktif olarak Pentium Dual Core E2140(1.6GHz, 800FSB, L2 1MB, m0) işlemcisini kullanıyorum. Bir süre önce elime Intel Core 2 Duo E8300 (2.83GHz, 1333FSB, l2:6MB, rev. C0) işlemci geçti fakat bunu anakartımda kullanmam için BIOS'u güncellemem lazım daha önce BIOS güncellemesi yapmadım internette bulunan bütün önerileri denedim neredeyse fakat bir türlü güncelleme yapamadım. Şu anki BIOS sürüm numaram 0104 ASUS'un kendi sitesinden baktığım zaman normalde bu BIOS ile şu an kullandığım işlemciyi de kullanamamam gerekiyor ama çözemedim bir türlü. Yardım bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak söylemek istediğinizi anlamadım asusun sitesini biliyorum indireceğim bios sürümünü de biliyorum fakat güncellemeyi bir türlü yapamadım.
Anakartın BIOS menüsünde neler var? Fotoğraf atarsan daha iyi olur.
 

Bunu indirip flash belleğe at. Sonra BIOS'a girip EZ Flash sekmesine gel ama nerede bilmiyorum Asus anakart kullanmadım.
Dostum anakart biosunda EZ Flash sekmesi yok. ALT+F2 ile bios güncellemesine girildiğini öğrenmiştim orada da sadece cd ve flopy taranıyor diye yazı çıkıyor. Cd ye yükleme yapabilirim fakat herhangi bir program ile yazmam mı lazım yoksa direk kopyala yapıştır yaparsam oluyor mu?
 
Bunun internette kullanımını gösteren videlar var oradan yapabilirsin.
Sorunun açıklamasında da belirttiğim gibi o videoların veya yazıların yaklaşık %80 %85 ini uyguladım herhangi bir sonuca ulaşamadım yoksa bende biliyorum videoların olduğunu.
Peki dostum verdiğin linki indirip bir deniyeyim sonucundan haberdar ederim. Son olarak cd ile yapacağım fakat harici bir cd okuyucu ile ondan dolayı herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi geçen gün denediğimde de onunla denemiştim o yüzden mi olmadı diye aklıma takıldı.
 

Geri
Yukarı